Google Nederland: betalen met iDEAL in Google Play Store voor iedereen beschikbaar

Google Nederland: betalen met iDEAL in Google Play Store voor iedereen beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

iDEAL

In april doken de eerste berichten op over het afrekenen met iDEAL in de Play Store. Google Nederland gaf toen aan dat ze bezig waren met het testen. Rachid Finge van Google Nederland zei daarop dat de nieuwe betaaloptie in de Play Store beschikbaar voor iedereen is "Als het klaar is." Dat moment is nu aangebroken, Google stelt vandaag iDEAL in de Google Play Store officieel beschikbaar. Daarnaast worden meer Nederlandse banken ondersteund.

Het is dus mogelijk om naast PayPal en creditcard met iDEAL af te rekenen bij het aanschaffen van apps, games, films, boeken en muziek in de Google Play Store. Naast betalen met deze betaalmethoden blijft ook betalen met cadeaubonnen, of via je mobiele provider gewoon mogelijk.

Met welke bank kan ik betalen via iDEAL in de Play Store?

Google geeft aan dat de volgende banken worden ondersteund: ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq, Knab, Triodos Bank en Van Lanschot.

Hoe gebruik je iDEAL in de Play Store?

Het toevoegen van iDEAL als betaalmethode in de Google Play Store is eenvoudig wanneer je de onderstaande stappen volgt.

1 - Open de Play Store en ga in het zijmenu naar 'Account'.

2 - Open de pagina 'Betaalmethoden'.

3 - Kies onder het kopje 'Een betaalmethode toevoegen' voor 'iDEAL-betaling toevoegen'.

4 - Kies jouw bank. Staat jouw bank niet in het lijstje, dan wordt het afrekenen via iDEAL voor jou nog niet ondersteund.

De volgende keer dat je een app, game of andere content aanschaft in de Play Store, kun je de nieuwe betaaloptie selecteren bij het afrekenen. Klik hiervoor in het pop-up-venstertje op het pijltje naar beneden. Kies dan bij 'Betaalmethoden' voor iDEAL als je dit nog niet als betaalmethode ingesteld had. Bij het akkoord geven van de betaling word je vervolgens doorgestuurd naar de app of mobiele site, waar uiteindelijk de betaling zal worden afgerond.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk