Motorola start bètatest Android 8.1 Oreo voor de Moto G4 (Plus)

Motorola start bètatest Android 8.1 Oreo voor de Moto G4 (Plus)
Motorola is een bèta-test met Android 8.1 Oreo voor de Moto G4 en G4 Plus gestart. Deze versie is nu gelekt en kan geïnstalleerd worden.

Bèta Android 8.1 Oreo

In mei 2016 kondigde Motorola de Moto G4 en de Moto G4 Plus aan. In maart van het volgende jaar ontving dit toestel de update naar Android 7.1 Nougat. Het leek er even op dat dit toestel daar zou blijven steken wat betreft updates maar gelukkig maakte het bedrijf op 19 september 2017 bekend dat het wel een update zou krijgen naar Android 8.1 Oreo.

Als gebruiker van de Moto G4 of de Moto G4 Plus moet je wel over heel veel geduld beschikken want 13 maanden na de mededeling dat deze toestellen wel de update zouden krijgen verschijnen er aanwijzingen dat dat binnenkort inderdaad ook gaat gebeuren. Twee maanden geleden begon Motorola met het verzamelen van bèta-testers en blijkbaar wordt de Android 8.1-versie nu getest. XDA Developers heeft deze versie nu in handen gekregen en beschikbaar gesteld om te downloaden. Extra frustrerend voor de gebruikers van dit toestel is dat de Moto G5 en Moto G5 Plus enige weken geleden al zijn update naar Android 8.1 Oreo heeft gekregen. 

Moto G4

[readmore articles="195912,195712"]

Motorola niet de snelste met updates

Motorola schaart zich niet in de top van merken die snel zijn met updates. Het bedrijf beseft zich ook dat het zich daarmee in de voet geschoten heeft. In augustus van dit jaar vroegen we de merken wat hun strategie wat betreft updates was. Motorola kwam snel met een duidelijk antwoord.  De G-serie zal 1 jaar ondersteuning krijgen voor de versie van Android en drie jaar voor de veiligheidsupdates. De Z-serie zal twee jaar voor de Androidversie en 3 jaar voor de veiligheidsupdates krijgen. Deze veiligheidsupdates zullen niet elke maand worden uitgerold maar elke 60 tot 90 dagen.

Bron: XDA-developers

Lees meer over:
Motorola

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties