BesteProductAwards 2013: Sony beste merk, HTC One beste product

BesteProductAwards 2013: Sony beste merk, HTC One beste product

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

BesteProductAwards

BesteProduct.nl reikt de awards dit jaar voor de vijfde keer uit en dit jaar komen Sony en HTC als winnaars uit de bus.

De afgelopen twee jaar werd Samsung bij de BesteProductAwards nog verkozen tot beste merk. De Samsung Galaxy S2 (2011) en Galaxy S3 (2012) ontvingen toen de gouden BesteProductAward. Dit jaar is de vakpers nogal kritisch op het Samsungportfolio: "Een weinig vernieuwende Samsung Galaxy S4, de slecht bedienbare en peperdure Galaxy Gear en de onduidelijke Android-camera's" waren termen die bij de BesteProduct-redactie voorbij kwamen. Samsung moet het dit jaar dan ook doen met een vierde plek in de top 5 van beste merken en een vermelding van de Galaxy Gear als slechtste product.

De Canadese fabrikant BlackBerry wordt voor de derde keer op een rij als slechtste merk betiteld met een oneervolle vermelding voor de BlackBerry Z10.

Het omgekeerde geldt nu voor Sony, die in plaats van voorheen het slechtste merk, nu als beste wordt betiteld en hiermee aan Apple en Google voorbij gaat. In de categorie producten kwamen de Sony Xperia Z en Xperia Z1 aan bod en men was overwegend lovend over deze toestellen.

De HTC One komt als beste product van 2013 uit de bus. "Mooi en goed afgewerkt ontwerp. Dimitry gaf het volgende aan: "HTC krijgt mijns inziens niet genoeg credits voor het design en de bouw van de HTC One. Een echte mijlpaal in de geschiedenis van de smartphone."

Chromecast en Google Glass hebben eervolle vermeldingen ontvangen evenals de Sony Xperia Z1, Sony QX-10 en de LG G2. Deze producten staan op nummer 4 tot en met 10 in de lijst.

De Top 5 - beste merken

De Top 5 van de Beste Merken bij de BesteProductAwards 2013 luidt:

1. Sony

2. Google

3. Apple

4. Samsung

5. Microsoft

De Top 10 - beste producten


De Top 10 van de BesteProductAwards 2013 luidt:

1. HTC One

2. Apple iPad Air

3. Apple iPhone 5S

4. LG G2

5. Apple iPad mini retina

6. Nokia 1020

7. Google Chromecast

8. Sony Xperia Z1

9. Google Glass

10. Sony QX-10

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk