Bestanden delen in Google Meet is nu nog eenvoudiger

Bestanden delen in Google Meet is nu nog eenvoudiger

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft twee verbeteringen voor Meet klaarstaan. Met deze verbeteringen is het makkelijker geworden om bestanden in Meet te delen met deelnemers.

Bestanden delen in Google Meet 

Zodra je een presentatie in Google Meet laat zien aan je collega's, komt er een deelknop onderin het scherm tevoorschijn. Klik daarop en je kunt de presentatie meteen delen met iedereen in de videovergadering. Je kan de presentatie ook meteen delen met alle Google Agenda-gasten. Alle deelnemers en gasten krijgen een melding dat er een bestand met hen gedeeld is.

Google Meet maakt het gemakkelijker om bestanden te delen

Daarnaast kan het bestand ook via een link in het chatvenster in Google Meet geopend worden.

Google Meet maakt het gemakkelijker om bestanden te delen

De toegangsrechten voor een bestand bepalen wordt nu ook een stuk eenvoudiger in Google Meet. Als je een Google Drive-bestand in het chatvenster in Google Meet plakt, komt er meteen een popup tevoorschijn. In dit scherm kan je meteen aangeven wie toegang krijgt tot het bestand. Daarnaast kan je ervoor kiezen om het bestand meteen aan de agenda-afspraak toe te voegen. Deelnemers en gasten kunnen er dan via de afspraak in hun agenda makkelijk bijkomen.

Gerelateerde artikelen

Voor wie is dit en wanneer?

Gebruik je Meet vaak? Dan zullen deze mogelijkheden zeker van pas komen. Je hoeft dan niet meer via een ander venster rechten toe te kennen, dat kan meteen uit het Meet. Dat scheelt weer een onderbreking. Deelnemers kunnen daarnaast de bestanden achteraf makkelijk terugvinden.

Google rolt de wijzigingen nu geleidelijk uit. Vanaf 14 februari zijn ze beschikbaar voor een grotere groep. Iedereen met een Google Workspace-, legacy G Suite-, persoonlijke en zakelijke accounts kunnen er gebruik van maken.

Google Meet maakt het gemakkelijker om bestanden te delen
Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk