'Best beveiligde Androidsmartphone' vanaf nu te koop

'Best beveiligde Androidsmartphone' vanaf nu te koop

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Sirin Solarin

De Solarin-smartphone is al enkele keren voorbijgekomen op Androidworld en is een smartphone van de Israelische start-up Sirin. Het toestel zou vanaf vorige maand al te koop moeten zijn in een eigen winkel in Londen, maar dat was niet het geval. Nu kun je het toestel wel aanschaffen en ook online bestaat de mogelijkheid om één van de varianten aan te kunnen kopen, waarbij de instapprijs rond de € 16.000 ligt.

Voor dat bedrag krijg je een toestel met 5,5 inch Quad HD-scherm met een contrastratio van 1500:1, een schermhelderheid van maximaal 600 nits en een kleurenspectrum van 120% sRGB. Het toestel met metalen behuizing weegt 250 gram, meet 159,8x78x11,1mm, is voorzien van de verouderde Snapdragon 810-chipset en op de achterkant is een vingerafdrukscanner aanwezig.

Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en 128GB intern geheugen. Foto's schiet je met de 8 megapixel-frontcam of de 24 megapixel-camera op de achterkant van het device, voorzien van OIS. Video's kun je opnemen in een 4K-resolutie en er zijn verschillende technieken toegepast om te zorgen voor een goede audio-output. Het toestel ondersteunt vele LTE-banden, volgens de fabrikant "de meeste ooit op een smartphone" en ook is er ondersteuning in het apparaat aanwezig voor WiGig, waarmee je theoretische downloadsnelheden kunt behalen van 1,5Gbps. Er is een USB C-poort aanwezig met QuickCharge 2.0-ondersteuning om de batterij van 4040mAh op te kunnen laden.

Beveiliging

Er zijn verschillende applicaties op het toestel te vinden om de veiligheid ervan te kunnen waarborgen. Zo is mail voorzien van encryptie, maar ook andere berichten of telefoontjes die je pleegt zijn voorzien van beveiliging. Je kunt op afstand bijvoorbeeld het toestel wissen of volledig afsluiten voor kwaadwillenden, er worden regelmatig beveiligingspatches uitgebracht en er wordt gebruikgemaakt van verschillende technologieën uit het leger om de veiligheid te kunnen waarborgen. Waar je dan wel mee moet kunnen leven is dat Android 5.1.1 Lollipop op het toestel te vinden is, waar Android 6.0 Marshmallow al een tijd geleden uitgebracht is.

Beschikbaarheid

Via de fysieke winkel in hartje Londen is het toestel al te verkrijgen en ook kun je online terecht. Er zijn verschillende modellen te verkrijgen, waarbij de afwerking verschilt, maar waarbij de hardware hetzelfde is. Het instapmodel met een afwerking van carbon en titanium kost $ 13.800 zonder BTW, terwijl het duurste model afgewerkt met goud $ 17.400 (exclusief BTW) moet opleveren.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk