Beoordelen van series en films op Netflix wordt makkelijker

Beoordelen van series en films op Netflix wordt makkelijker

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Netflix gaat het eenvoudiger maken om series en films te beoordelen. Dankzij een nieuwe update kun je nu op elk moment een (dubbele) duim omhoog of naar beneden geven. Hierdoor moeten de aanbevelingen voor jou worden verbeterd.

Beoordelen van films en series op Netflix

Op Netflix kun je al een tijdje shows, series en films beoordelen, tot op zekere hoogte dan. Je kunt namelijk een duim omlaag, duim omhoog of een dubbele duim omhoog geven. Deze staan voor 'Niet voor mij', 'Deze vind ik goed' en 'Vind ik geweldig'. Aan de hand hiervan help je Netflix met de suggesties die het aan je geeft. Bij de suggesties - vaak onder de titel Beste keuzes voor (je naam) of Downloads voor jou - stelt Netflix op basis van jouw kijkgedag, favoriete genres én beoordelingen series en films aan je voor.

Door middel van het geven van een duim omhoog of omlaag geef je daarbij directe feedback aan de streamingsdienst. Naast het feit dat de dienst dus weet dat je iets bekeken hebt, ziet Netflix ook of je het leuk of niet leuk vond. De aanbevelingen kunnen hierdoor dus beter worden.

Gerelateerde artikelen

Makkelijke (dis)liken

Op dit moment kun je de content op Netflix in de Android-app alleen beoordelen op de introductiepagina van een desbetreffende film of serie. Dankzij een nieuwe update - die Netflix nu aan het uitrollen is - kun je op ieder moment een beoordeling geven. Je hoeft hiervoor dus niet terug naar de intropagina, het kan gewoon tijdens het kijken. Hiermee wil de streamingsdienst ervoor zorgen dat je echt een oordeel gaat vellen, omdat het de aanbevelingen voor jou hiermee kan verbeteren. De algehele ervaring willen ze hiermee tevens verbeteren en persoonlijker voor je maken.

Geef jij een show wel eens een duim omhoog of omlaag? En welke serie of film zou jij een dubbele duim geven? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk