Brak OnePlus zijn eigen belofte over schermen met een hoge refreshrate?

Brak OnePlus zijn eigen belofte over schermen met een hoge refreshrate?

Fluid Display

"Vanaf nu zullen alle toekomstige OnePlus-telefoons komen met Fluid Display-technologie", dat zei OnePlus-topman Carl Pei vorig jaar op het podium tijdens de lancering van de OnePlus 7T in India. Alle telefoons zouden dus volgens het bedrijf een scherm krijgen met een refreshrate die hoger is dan de standaard schermen van 60 Hz.

OnePlus krijgt vandaag in de media die uitspraak als een boemerang weer naar zich toe geslingerd. Het bedrijf kondigde namelijk gisteren twee voordeligere varianten aan van de Nord: de Nord N10 5G en Nord N100. Gisteren zetten we in een artikel nog alle specificaties op een rij en de aandachtige lezer zal misschien al hebben opgemerkt dat de Nord N10 een 60 Hz-scherm heeft, en dus geen Fluid Display. Het gaat dan ook om een budgettelefoon die een toegankelijk prijskaartje heeft van 199 euro.

'Belofte gehouden'

Android Authority confronteerde de smartphonemaker met de uitspraak van Carl Pei vorig jaar, maar OnePlus stelt dat het zijn belofte voor het Fluid Display niet heeft gebroken. "Nord is een andere productreeks en de uitspraak tijdens de lancering in India was met betrekking tot de vlaggenschepen", dat zegt een woordvoerder van OnePlus.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat OnePlus bij een telefoon uit het lage oprijssegment kiest voor een 60 Hz-scherm, maar we hebben eerder al gezien dat er budgettelefoons met een 90 Hz-scherm verschenen. Dat was bijvoorbeeld het geval met de OPPO A53 die vanaf 179 euro te koop is. Vind jij dat OnePlus zich niet aan zijn belofte van het Fluid Display houdt of stoort het je niet? Wat denk jij van de nieuwe Nord-varianten? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties