Beeper brengt iMessage, WhatsApp en andere chat-apps samen in één app

Beeper brengt iMessage, WhatsApp en andere chat-apps samen in één app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Met Beeper - Unified Messenger kun je al je favoriete chat-apps op één plek beheren. Of je nu berichten wilt sturen via WhatsApp, iMessage, Telegram, Signal, Slack of andere platforms, Beeper brengt ze samen in één app. Androidworld legt uit hoe de app werkt.

Wat is Beeper? 

Beeper maakt gebruik van een slimme technologie die het mogelijk maakt om verschillende chat-apps te verbinden. Je kunt al je contacten en gesprekken beheren vanuit één enkele app, ongeacht welk platform ze gebruiken. Je kan het dus zien als een centrale hub waarin je makkelijk kunt schakelen tussen je favoriete chat-apps zonder ze allemaal afzonderlijk te hoeven openen. Beeper maakt het ook mogelijk om iMessage op Android, Windows en Linux te gebruiken.

Dit zijn de platformen die Beeper ondersteunt:

 • iMessage 
 • Android Messages (SMS)
 • WhatsApp
 • Telegram
 • Signal
 • Facebook Messenger
 • Instagram-DM
 • Twitter-DM
 • Slack
 • Discord
 • Linkedin
 • Google Chatten
 • IRC
 • Matrix

Je kunt daarnaast in Beeper meldingen ontvangen van al je chat-apps en gebruikmaken van geavanceerde zoekmogelijkheden om snel specifieke berichten of gesprekken te vinden. Ook kun je aangepaste filters instellen om je chats verder te organiseren. Het is belangrijk om meldingen van andere apps uit te schakelen, anders krijg je dubbele meldingen. Wel WhatsApp en Signal op je telefoon blijven staan. Als je ze verwijdert, zijn ze niet meer verbonden met Beeper.

Wat Beeper doet lijkt op de Digital Markets Act (DMA) van de Europese Unie. Als gevolg van deze wetgeving wordt het straks mogelijk zijn om met WhatsApp een bericht te sturen naar een gebruiker op iMessage en van iMessage naar Telegram. Het moet kleinere spelers de kans geven om met hun berichtenapp een groter publiek te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Wat kost Beeper?

Voorheen moest je je abonneren op Beeper en dat kostte je maandelijks 10 dollar. De app was ook voornamelijk bedoeld voor zogenaamde Pro-gebruikers, maar Beeper verlegde in maart van dit jaar zijn focus nu naar een grotere doelgroep door het gratis aan te bieden.

Later dit jaar zal er een betaald abonnement worden gelanceerd dat extra functies bevat, zoals een grotere back-up van de chatgeschiedenis, toegang tot meerdere netwerkverbindingen en meer. Dat abonnement gaat Beeper Plus heten.

Voor wie is Beeper bestemd?

Beeper is volgens de makers bedoeld voor:

 • Mensen die één chat-app willen checken in plaats van 5+ verschillende chatapps
 • Android- en Windows-gebruikers die volledige iMessage-functionaliteit willen (blauwe bubbels en meer!)
 • Mensen die functies willen gebruiken die Beeper biedt die verder gaan dan de mogelijkheden van andere chat-apps, zoals het automatisch archiveren van chats nadat je ze hebt gelezen, het plannen van toekomstige verzending van berichten en het kunnen doorzoeken van je hele chatgeschiedenis op alle netwerken

Beeper werkt volgens de makers uitstekend naast bestaande apps maar vervangt ze niet volledig. Het kan dus voorkomen dat je soms naar de originele app moet gaan. Zo kan Beeper bijvoorbeeld geen nieuwe groepschats aanmaken. De powerusers van Slack en Discord zullen met Beeper ook tegen tekortkomingen aanlopen. Beeper is momenteel gericht op DM's, groepschats en kleine kanalen. Er is geen ondersteuning voor superdrukke communities van meer dan 1000 personen. Beeper werkt wel prima als je Slack of Discord gebruikt om met vrienden of collega's te chatten.

Beeper brengt iMessage en andere chat-apps samen in Android

Beeper kan een krachtige tool zijn om vanuit één app al je berichten van andere chatapps te ontvangen. Wel hebben we zo onze bedenkingen over de verschillende communicatieprotocollen die zijn samengevoegd. Apple staat er niet om bekend dat het een open standaard ontwikkelt om iMessage toegankelijk te maken op andere platformen. Hoelang staat Apple toe dat Beeper de iMessage-berichten binnenhaalt? Voor nu gaan we met Beeper aan de slag om te kijken of het werkt zoals de makers beloven.

Beeper downloaden

Je kan via de knop hieronder Beeper downloaden op je Android-telefoon. Check de Beeper-website om de app op je Chromebook, Windows- of Linux-pc te installeren. Bedenk wel dat je een uitnodigingscode nodig hebt en er is een wachtlijst, dus schrijf je snel in op de website van Beeper.

Beeper - Unified Messenger

Beeper - Unified Messenger

Wat is Beeper - Unified Messenger en hoe werkt het? Beeper - Unified Messenger is een app die je toelaat om al je chats in één app te hebben. Ja, echt waar. Je kunt ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk