Beelden lekken van Sony Xperia 1 V: aanzienlijk minder sensoren

Beelden lekken van Sony Xperia 1 V: aanzienlijk minder sensoren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er zijn foto’s gelekt van het nieuwe vlaggenschip van Sony: Xperia 1 V. Het meest opvallende dat we zien is een andere camera-opstelling die duidelijk wat minder sensoren bevat dan het vorige model.

Sony Xperia 1 V

Het is tot nu toe vrij stil geweest rondom het nieuwe toestel van Sony, maar er is nu toch echt iets gelekt. Weibo-gebruiker Zackbuks toont beelden die toch echt de nieuwe Sony Xperia 1 V lijken te zijn. Het is slechts een close-up van de achterkant van het toestel, maar dat geeft niet: er is namelijk wel degelijk iets te zien dat duidelijk anders is dan het vorige vlaggenschip.

Het camera-eiland lijkt de ToF-camera te missen en de RGB-infraroodsensor die Xperia 1 IV wel had. Zou de nieuwe smartphone van Sony maar drie sensoren hebben? We zien daarnaast dat het led-lichtje op een andere positie is geplaatst, namelijk op het camera-eiland in plaats van erbuiten.

Beelden lekken van Sony Xperia 1 V: aanzienlijk minder sensoren

Onthulling op MWC

De verwachting is dat dit nieuwe toestel later deze maand wordt onthuld op MWC. Het Mobile World Congress vindt plaats van 27 februari tot 2 maart in Barcelona. De afgelopen jaren vond het evenement (nagenoeg) niet plaats door corona, maar het zou dit jaar weer volop aan zijn met telefoonmakers en aankondigingen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat onder die aankondigingen ook dit nieuwe vlaggenschip van Sony is.

Gerelateerde artikelen

De gelekte beelden tonen ook een NFC-logo, wat erop duidt dat het om een Westerse variant gaat. In Japan gebruiken ze namelijk Felica. In ieder geval moeten we waarschijnlijk nog lang op het toestel wachten. Sony mag het dan waarschijnlijk wel aankondigen tijdens MWC: het hanteert niet een Samsung-achtige manier van aankondigen en dezelfde dag lanceren. Xperia IV werd aangekondigd op 11 mei 2022, maar verscheen op 11 juni dat jaar.

Wat vind jij van de Xperia-serie? Wat zou je willen in een nieuw toestel? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk