BCC is niet meer: elektronicaketen is failliet verklaard

BCC is niet meer: elektronicaketen is failliet verklaard

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is over en uit met de BCC: de elektronicaketen is officieel failliet verklaard. BCC verkocht onder andere witgoed, televisies, maar ook telefoons van bijvoorbeeld Samsung, Nokia en Oppo en oordopjes van Sony en Philips. Helaas verliezen hierdoor ongeveer duizend mensen hun baan.

Faillissement BCC

BCC heeft op donderdag faillissement aangevraagd, maar vandaag is dus al duidelijk dat dat ook daadwerkelijk doorgang vindt. Het is nog onduidelijk of het bedrijf nog een doorstart zou kunnen maken of wordt overgenomen. Wel schrijft RTL Nieuws dat mogelijk een deel van het personeelsbestand wel kan blijven, maar daar is wel een doorstart voor nodig.

In ieder geval zijn er twee bewindvoerders aangesteld: Joris Lensink en Thijs Hekman. Het aan aan hen om het faillissement als curator verder onder behandeling te nemen. Er staat ook veel op het spel: BCC had 58 winkels en was daardoor een van de grotere elektronicaketens die we in Nederland hebben. Het is geen op zichzelf staande keten: het behoort tot de Mirage Retail Group, bekend van Blokker en Intertoys. Echter hebben ook die het moeilijker, mede door de enorme concurrentie van het internet. Mensen gaan niet meer zo vaak naar het stadscentrum om te gaan shoppen: ze vergelijken, kijken en kopen producten veelal online.

Gerelateerde artikelen

Stadscentra steeds leger

Tel daarbij nog eens hoge huurprijzen voor de winkelpanden bij op, plus stijgende kosten voor personeel en het is moeilijk om een winkelketen in Nederland staande te houden. Zeker een winkelketen die in iets handelt dat online ook zo’n grote aanwezigheid kent. Zo worden stadscentra door al die faillissementen steeds leger als het gaat om de winkeliers. Er zijn bijvoorbeeld ook weinig grote elektronicazaken over waar je terecht kunt voor een nieuwe wasautomaat.

Telefoons en oordopjes zijn wat dat betreft natuurlijk wel een iets andere tak van sport: die vind je nog wel her en der in het centrum, al hebben die weer te kampen met andere problematiek, zoals overvallen en ramkraken, waardoor die vaak geen voorraad telefoons in de winkel meer hebben liggen. Daardoor krijg je een toestel alsnog opgestuurd en wordt de winkel toch weer een minder belangrijke schakel: al zijn er nog steeds veel mensen die zich graag in een winkel laten adviseren, zeker als ze mobiele telefoons en abonnementen wat ingewikkeld vinden.

In ieder geval kan dat advies straks niet meer worden ingewonnen bij de BCC. We wensen de betrokkenen veel sterkte.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk