BBM voor Android lekt, waarschijnlijk 18 september lancering

BBM voor Android lekt, waarschijnlijk 18 september lancering

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

BBM voor Android

Enige maanden geleden gaf BlackBerry te kennen dat BBM naar Android en iOS zal komen en dat we deze zomer nog zouden kunnen 'pingen' naar elkaar. Ondertussen heb ik al last van een najaarsdepressie en hebben we BBM voor Android nog steeds niet gezien.

Wat we wel weten is dat ze in Canada tijdens een festival BBM hebben zien draaien op iOS en Android in een demo-ruimte en dat de iOS-applicatie al enkele weken geleden bij Apple is ingediend om toegelaten te worden in de AppStore.

Uitnodiging

De website Berryreview post een uitnodiging die momenteel over de hele wereld bij mensen op de digitale deurmat valt. Hierin worden de ontvangers uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een evenement van BlackBerry.

bbm

Dit evenement zou over van alles kunnen gaan, maar de zin "To find out how to make every conversation feel(s) like you're there" doet ons in ieder geval vermoeden dat het gaat om de lancering van BBM voor Android en iOS.

Lekkage

Over Twitter zwerft er een APK van BBM voor Android met versienummer 100.0.0.33, deze is ook gepost in het XDA-forum. Ik heb hem geïnstalleerd en kon een BlackBerry-ID aanmaken, maar na het inloggen kwam ik niet verder dan het BBM-set-upscherm. Het zou heel goed kunnen dat dit de echte applicatie is en dat er nog slechts een beperkt aantal BlackBerry-ID's van de app gebruik kan maken, de ID's van testers.

Omdat we niet zeker zijn of het hier over een legitieme versie gaat en zolang wij hem niet werkend krijgen zullen we geen directe links posten. Mocht je het toch willen proberen via de link op het XDA-forum, dan is dat op eigen risico. De applicatie vraag in ieder geval om permissie om (betaalde) sms-berichten te mogen versturen en om je contactgegevens in te zien. Bij de legitieme versie van de BBM voor Android zijn dat logische permissies, maar het zijn ook permissies waar kwaadwillenden een boel schade mee kunnen berokkenen. Wij raden je, zeker aangezien deze versie (nog) niet werkt, te wachten op de officiële aankondiging.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk