Download BBM voor Android nu officieel

Download BBM voor Android nu officieel

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

BlackBerry Messenger

De makers van BlackBerry waren er vroeg bij als het gaat om messenger-apps en BBM was dan ook erg populair, maar alleen beschikbaar voor BlackBerry-gebruikers. Door de komst van diensten zoals onder andere WhatsApp, die wel op meerdere platformen gebruikt kan worden, nam de populariteit van BBM, samen met BlackBerry zelf, steeds verder af. Eerder dit jaar liet BlackBerry weten dat er een iOS- en Androidversie van BBM zou komen en deze is vanaf vandaag officieel beschikbaar.

Mogelijkheden BBM voor Android

Met BBM voor Android is het mogelijk berichten te sturen naar andere gebruikers, zoals je dat gewend bent van bijvoorbeeld WhatsApp. Daarnaast is het mogelijk allerlei mediabestanden zoals bijvoorbeeld foto's en video's te versturen via BBM. Deze messenger is inmiddels beschikbaar voor BlackBerry-toestellen, Androidtoestellen en toestellen die op iOS draaien.

De BBM-applicatie voor Android is volledig in BlackBerry-stijl, iets dat mij persoonlijk niet aanspreekt. Ook al is het een applicatie van deze fabrikant, toch zouden looks in de stijl van het besturingssysteem voor veel meer enthousiaste gebruikers kunnen zorgen.


In de rij

Om een mislukking zoals bij de eerste lancering te voorkomen zal BlackBerry een ander systeem hanteren. De eerste lancering werd stopgezet door een overbelasting van de servers. Omdat er een oudere versie te downloaden was via verschillende internetsites kwamen er teveel verzoeken richting de servers van BlackBerry. Om dit te voorkomen is het volgende bedacht.

Eerst dien je BBM te downloaden uit de Google Play Store. Wanneer de applicatie op je toestel staat geef je je e-mailadres op waarmee je in de wachtrij komt. Zodra je aan de beurt bent krijg je een bericht van BlackBerry en kun je BBM gaan gebruiken.
Wanneer je je emailadres al opgeggeven had op de website BBM.com dan kun je direct de messenger gaan gebruiken en hoef je niet te wachten.

Screencast

Beschikbaarheid

BBM maakt gebruik van een zogenaamde staged rollout, dit wil zeggen dat de applicatie langzaam voor iedereen beschikbaar zal worden. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je de app kunt downloaden. Zodra BBM voor Android voor jou beschikbaar is, kun je deze via onderstaande link downloaden. Ga jij BBM gebruiken? Of blijf je bij WhatsApp of een andere messenger-applicatie?


Bron: BlackBerry

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk