Bard wil je beter leren kennen: komt mogelijk met Memory-optie

Bard wil je beter leren kennen: komt mogelijk met Memory-optie

Laura Jenny

door Laura Jenny

De één vindt het geweldig, de ander moet er niet aan denken: persoonlijkere contacten met een AI-chatbot. Google’s Bard kan binnenkort onthouden wat je tegen hem hebt gezegd, om je te leren kennen en zo met betere antwoorden te kunnen komen in de toekomst.

Bard wil je beter leren kennen

Uiteraard is het een keuze: je kunt de optie straks inschakelen of niet. Je zal merken dat als je nu met Bard praat, je elke keer met een schone lei begint. Het maakt ook niet uit of jij iets vraagt, of je collega: het antwoord zal ongeveer hetzelfde zijn. Dat is in de toekomst wel anders. Op dit moment wil Google al dat Bard bijvoorbeeld rekening houdt met waar je je bevindt en welke e-mail er zoal in je Gmail-inbox zit. Nogmaals: alleen als jij daarmee akkoord gaat. Maar misschien wil je dat Bard weet dat je vegetariër bent, zonder dat je elke keer als je een recept opzoekt, hoeft te vertellen dat dat het geval is.

Tech-expert Dylan Roussel zegt op 9to5Google dat er een ‘Memory’-optie komt (‘Onthouden’, verwachten we dat dit in het Nederlands zal heten), waardoor Bard bepaalde details over je kan onthouden. Denk aan dat je geen vlees eet, dat je 3 kinderen hebt, maar bijvoorbeeld ook dat je liever hebt dat Bard zijn antwoorden een beetje kort houdt. Het zijn allemaal dingen die je kunt aanmaken binnen dat ‘Memory’-gedeelte, zodat Bard en jij beter kunnen samenwerken. Als het eenmaal live is, dan kun je die optie vinden via het menu aan de linkerkant.

memory bard

Memory

We weten nog niet heel veel over de nieuwe functie: welke opties er allemaal mogelijk zijn bijvoorbeeld. Wel is het duidelijk dat het veel mensen kan helpen en dat het weer scheelt in het opbouwen van een goede prompt. En dat je het niet hoeft te gebruiken, zal voor mensen die vinden dat Google al te veel van ze weet ook een prettig idee zijn.

Wat vind jij hiervan? Zou je het gebruiken? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk