‘Back-up met Google One’-systeem voor Android nu breed beschikbaar

‘Back-up met Google One’-systeem voor Android nu breed beschikbaar

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Begin deze zomer werd bekend dat Google het bestaande back-upsysteem in Android zou laten vervangen door ‘Back-up met Google One’. Nadat Google in juli begon met de uitrol, lijkt het nieuwe back-upsysteem in de Android-instellingen inmiddels breed beschikbaar. Middels het nieuwe systeem krijg je direct te zien hoeveel opslagruimte de back-up van je telefoon in beslag neemt en kun je MMS-berichten gratis laten back-uppen.

Back-up met Google One

Het maken van back-ups zal voor menig consument niet hoog op hun prioriteitenlijstje staan. Toch is het ontzettend belangrijk om je data veilig op te slaan, om zo te voorkomen dat je de data verliest in het geval dat je bijvoorbeeld je telefoon wordt gestolen. Dat weten bedrijven als Google ook, dus slaat het belangrijke data van je apps, sms’jes, belgegevens, contacten, instellingen en zelfs wifi-netwerken en achtergronden automatisch op in de cloud. Momenteel verlopen veel van deze back-ups nog via verschillende back-up instellingen, waardoor het maken van back-ups een flinke klus kan zijn.

Met de uitrol van ‘Back-up met Google One’ moet dat problemen verdwijnen. Google wil namelijk met de update taken vanuit zijn Google One-dienst overhevelen naar de instellingen van Android. Je kan met de nieuwe back-upfunctie die Google uitrolt, meer gegevens opslaan vanuit één plek. MMS, foto's en video's: voortaan kan het allemaal worden opgeslagen in het nieuwe back-up menu. MMS-bestanden worden standaard opgeslagen met de Back-up met Google One-dienst, terwijl het voor je foto's en video's mogelijk is om via de nieuwe instellingen de back-up in te schakelen.

‘Back-up met Google One’-systeem voor Android nu breed beschikbaar

Met de vernieuwde instellingen krijgen consumenten ook inzicht in de hoeveelheid data die de back-up van Google in beslag neemt. Daarnaast ziet men in één oogopslag welke bestanden op hun telefoon zijn opgeslagen in de cloud. Tot slot kan men via de back-up instellingen van hun Android-telefoon - waar voortaan Back-up met Google One in verstopt zit - (direct) een back-up maken, inzien hoeveel opslag ze nog beschikbaar hebben in hun Google One-account en van account wisselen door op het weergegeven e-mailadres te klikken.

Brede uitrol van start

Echt grote wijzigingen zijn het niet; Google maakt het back-upsysteem vooral overzichtelijker en zorgt voor uniforme back-upmogelijkheden in het Google-ecosysteem. Zeker als je niet graag de back-up touwtjes in handen houdt, is het fijn dat alle back-ups nu vanuit één menu plaatsvinden, én dat je ook een beter overzicht krijgt van alle bestanden die in de cloud worden opgeslagen.

‘Back-up met Google One’-systeem voor Android nu breed beschikbaar

Goed om te weten is verder dat Back-up met Google One voor iedereen beschikbaar is, dus ook voor Google-gebruikers zonder One-abonnement. Gebruikers vanaf Android 8.0 Oreo zullen het menu de komende tijd in ontvangst mogen nemen. Momenteel lijkt Google de uniforme back-upfunctie voor vrijwel alle Android-telefoons te hebben opengesteld. Alle telefoons op de Androidworld-redactie - ook met verschillende e-mailadressen - hebben het nieuwe menu al mogen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Zie jij Googles nieuwe back-upfunctie al verschijnen in het instellingen-menu van jouw telefoon? Weet je niet waar te kijken: je kan de functie vinden onder Systeem > Back-up. Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk