Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Samsung Galaxy Tab (hands-on) #AWIFA

· 03 september 2010

Samsung gebruikt de IFA om de Tab aan de wereld te laten zien. Er is een hele hal reserveerd om Samsung-producten te demonstreren en een aanzienlijk gedeelte van die hal is bestemd voor de Galaxy Tab. Natuurlijk stonden wij te springen om Samsungs nieuwe paradepaardje eens goed onder handen te nemen. In dit artikel vind je onze eerste bevindingen, met een heleboel foto's en een videoverslag.

Kleine tablet

Mijn eerste gedachte toen ik hoorde dat Samsung als eerste met een 7 inch-versie van een tablet uit zou komen was: "dat is toch veel te klein". Maar wanneer je het apparaat in handen hebt valt dat enorm mee. Het display is kraakhelder en groot, de knoppen reageren snel en het apparaat is erg makkelijk mee te nemen. Samsung heeft, naar eigen zeggen, voor een kleinere tablet gekozen na uitgebreid onderzoek onder de consument. Daaruit kwam dat deze gebruiker portabiliteit erg hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. De 7 inch Tab is daarom in iedere binnenzak te vervoeren en uiterst handzaam in het gebruik. In tegenstelling tot de iPad gaat er in de Tab een gewone Sim kaart en geen micro Sim. Er komt geen versie met alleen WiFi, alle modellen (16 en 32 Gb) zijn via 3G en WiFi met het web verbonden.

Beeldbellen en e-books lezen

Ook kan de Tab gewoon bellen alsof het een gewone smartphone is.....en dat is het eigenlijk ook. Het is een Galaxy S on steroids... Je kunt er namelijk alles mee: niet alleen gewoon bellen, maar ook video-bellen (zie afbeeldingen). De Touchwhiz-interface is dan ook 1-op-1 overgenomen van de Galaxy S, op een één klein onderdeel in de mail en contactenfunctie na; daar is onder andere in landscape-modus een preview-scherm te zien. De Ebook-readershub (zie video) stelt je in staat om je Tab ook als E-Reader te gebruiken of om je krantje te lezen. Er is gratis content, maar op dit moment zijn er gesprekken gaande tussen diverse content-leveranciers en Samsung om het aanbod te vergroten. Ik heb even een stukje krant gelezen op de Tab en ik moet zeggen dat dat prima gaat. Het scherm is duidelijk en reageert erg goed op het omslaan van de pagina's. Momenteel wordt er ook een widget ontwikkeld die standaard op toekomstige modellen zal worden geinstalleerd. Van daaruit kun je de Readershub direct benaderen en content bekijken of kopen.

Accessoires en accu

Vanwege het formaat kan er natuurlijk ook een extra grote accu in. Testen door Samsung hebben uitgewezen dat je 7 à 8 uur intensief gebruik kunt maken van de TAB. Met intensief bedoelen ze dan bijvoorbeeld het streamen van HD video. De accessoires voor de Tab zien er degelijk uit. Er is een standaard desktop dock, die je ook op de video ziet, waarin je je Tab kunt opladen. Er komt een autodock met zuignap waarmee je een 7-inch navigatiescherm krijgt in je auto (mits je nog wel wat ziet met zo een groot ding op je voorruit) en er zijn diverse leren covers.

De meest in het oog springende accessoire is wel de keyboarddock, waarin je je Tab kunt klikken en kunt typen vanaf een gewoon toetsenbord. De 44-pins aansluiting zorgt er ook voor dat de batterij snel en goed opgeladen wordt. Er zit ook een HDMI aansluiting op waarmee je je HD content op een extern scherm kunt afspelen. Tijdens het gebruik van het toetsenbord merkte ik wel dat je de toetsen ver moest doordrukken en dat de Tab niet altijd snel reageerde op de invoer waardoor er nogal wat tikfouten ontstonden (zie video).

Conclusie

Als conclusie kunnen we wel stellen dat Samsung een mooi apparaat op de markt heeft gezet. Is het een iPadkiller? Er zijn mischien teveel verschillen tussen beide devices om dat te kunnen stellen. Ik heb beide gebruikt en er zijn duidelijke overeenkomsten en verschillen. Ik verwonder me een beetje over het feit dat er geen WiFi-only model gekomen is. Samsung zet in op gebruik buitenshuis en kantoor, waarbij je je andere telefoon gewoon thuis kunt laten want je kunt immers gewoon bellen met de Tab. De prijzen zijn nog niet bekend volgens de diverse vertegenwoordigers op de stand. Momenteel zijn er nog onderhandelingen gaande tussen de diverse providers. Hij zal eind oktober in de schappen liggen. Het lijkt dus een erg mooi kerstcadeau.

Video en foto's

http://www.youtube.com/watch?v=GrpKNEbe49w

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (24)
Bezig met laden van reacties...