Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

AW Special: Android 3D-games

· 31 maart 2010

Het is alweer ruim een jaar geleden dat het eerste Androidtoestel op de markt kwam. Sinds die tijd zijn de verschillende Androidtoestellen tot in den treure vergeleken met de iPhone. Ondanks dat de meningen meestal verdeeld waren, was het in ieder geval duidelijk dat voor de games je echt bij Apple moest zijn. Pas ergens in het midden van vorig jaar werd duidelijk dat diep, diep verborgen in onze Androids er heus wel een krachtige processor en grafische pracht schuilging. Op een grafische demo van chipmaker Qualcomm na was Speed Forge 3D de eerste game die mensen deed verbazen door haar grafische pracht. Aan het einde van het jaar deed Polarbit van zich spreken toen het Zweedse bedrijf ineens vier Androidgames in de Market zette. In deze special zetten we een aantal 3D-games voor Android waarmee je écht de zomer wel doorkomt op een rijtje...

Raging Thunder 2

Het nieuwste spel van Polarbit is Raging Thunder 2. Dit spel dat ook geschikt is voor de iPhone is binnen een tweetal dagen al rond de 1000 keer gekocht. Gisteren kondigde de Zweedse ontwikkelaar zelfs aan al meer dan een miljoen downloads te hebben behaald op het Androidplatform. Dit is natuurlijk een enorme mijlpaal. Nog indrukwekkender is dat Polarbit dit eerder wist te presteren op het Nokiaplatform (Ovi Store) en op de iPhone (App Store). Dit racespel kan offline worden gespeeld in zes modi, namelijk time attack, survival, career mode, instant race, single race en arcade. Ook kan er on-line geracet worden tegen 5 tegenstanders. Zoals bij alle games van Polarbit is de multiplayer cross-platform. Dit betekent dat je ook tegen iPhonegebruikers kunt spelen! Offline is het meest interessante de career mode. In deze spelmodus kun je proberen acht verschillende bekers in acht verschillende omgevingen te winnen. Deze kampioenschappen zijn weer onderverdeeld in 2-5 aparte races op aparte banen. Met het racen kun je geld verdienen, waarmee je weer upgrades kunt kopen voor je auto, of zelfs hele nieuwe auto's. Er zijn, naast de standaard twee auto's, nog vier anderen vrij te spelen. Het spel speel je voornamelijk door middel van de ingebouwde accelerometers. Door het kantelen van het scherm kun je dus sturen. Natuurlijk vergt dit enige oefening, maar deze vorm van besturing is vrij intuïtief.  Om wat het wat spannender te maken, kun je gebruik maken van power-ups. Deze geven je bijvoorbeeld een snelheidsboost (door op het scherm te drukken) of repareren je auto nadat je op een kist met explosieven bent gereden. Raging Thunder 2 is één van de meest verslavende 3D-games die op dit moment voor Android verkrijgbaar zijn. De geweldige graphics zorgen ervoor dat je bij het spelen van deze game telkens weer verbaasd zal staan van de kracht van je Androidtoestel. Op onderstaand filmpje krijg je een eerste indruk van hoe het spel er uitziet, maar om te ervaren hoe geweldig het spel in werkelijkheid is zul je echt even de demo moeten proberen!

httpv://www.youtube.com/watch?v=6gp2JgYGCKM

Naam:Raging Thunder 2
Ontwikkelaar:Polarbit AB
Versie:1.0.1
Prijs:Gratis demo, €4,- voor volledige versie
Getest op:Google Nexus One (2.1)
Market rating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:5/5]
[qrcode:com.polarbit.rthunder2lite]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Homerun Battle 3D

Deze game is net als de voorgaande een cross-platform spel. Op de Mobile World Congress in Barcelona heb ik kort even met de ontwikkelaar van deze game gesproken. Deze was erg verbaasd dat ik zo dol op dit spel was, omdat hij verwachtte dat Europeanen niet van honkbal hielden. Nu is dat wat mij betreft ook wel waar, maar het verslavende element van Homerun Battle 3D zit zeker niet in het feit dat het een honkbalgame is. Het leuke van deze game is, wat mij betreft, het RPG-element. In HR3D is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk homeruns slaat. Voor elke homerun krijg je punten en af en toe kun je gouden ballen verdienen. Deze gouden ballen zijn het betaalmiddel van het spel. Je kunt hiermee een nieuwe uitrusting aanschaffen. Je kunt hierbij denken aan nieuwe kleding, een zonnebril of een nieuwe knuppel. Bij elke aanschaf van een betere uitrusting word je ook sterker en kun je makkelijker de bal raken. Erg leuk is de online-modus van dit spel. Wanneer je net begint kom je in het beginnerskanaal terecht en wordt er automatisch een tegenstander gezocht die zelf óf nieuw is, óf heel erg slecht. In tegenstelling tot de offline 'arcade'-modus is het niet bedoeling om zoveel mogelijk homeruns te slaan terwijl dat je minder dan tien keer misslaat, maar is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk een vooraf vastgesteld aantal punten haalt. Ben je sneller dan je tegenstander aan dit puntenaantal, dan win je die ronde! Om extra gouden ballen te verdienen kun je proberen achievements te behalen. Eén van deze achievements is bijvoorbeeld het behalen van een score van 10.000, of het slaan van 5 homeruns achter elkaar. Dit geeft het spelletje niet alleen een extra verslavend element, maar maakt het spel ook extra spannend! Homerun Battle 3D is op dit moment mijn favoriete Androidspel. Dit niet alleen omdat het ernstig verslavend kan zijn, maar ook omdat je het ook maar even kunt spelen. Als je op de trein aan het wachten bent kun je makkelijk een ronde gespeeld hebben. Omdat het spel niet volledig in real-time is, heb je nooit last van vertragingen bij het on-line spelen, waardoor je ook met een GPRS-verbinding in de trein online kunt gamen. Ideaal dus ook voor de reizigers onder ons!

httpv://www.youtube.com/watch?v=7v4rvAbBLVU

Naam:Homerun Battle 3D
Ontwikkelaar:Com2uS
Versie:1.2.6
Prijs:Gratis demo, $4,99 voor volledige versie
Getest op:Google Nexus One (2.1)
Market rating:[rating:5/5]
Ons eindoordeel:[rating:5/5]
[qrcode:com.com2us.HB3DLITE]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Speed Forge 3D

Zoals ik in de introductie al beschreven had is Speed Forge 3D het eerste spel voor Android waar mensen van onder de indruk waren qua grafische pracht. De game doet qua uiterlijk erg denken aan WipeOut voor de Playstation. Ook bij dit spel werkt de besturing voornamelijk door het kantelen van de telefoon. Bij Speed Forge is geen multiplayermodus aanwezig. Bij de singleplayermodus kun je met drie voertuigen racen en naast de standaardbaan een vijftal nieuwe racebanen vrijspelen. Dit doe je door een race te winnen van twee tegenstanders. Op zich ziet Speed Forge vergeleken met de meeste games er nog behoorlijk goed uit. Helaas is het spel verder weinig spannend. Nadat je de banen vrijgespeeld hebt (wat niet al te veel moeite zou hoeven kosten) is het speelplezier er jammer genoeg wel af. Naar mijn idee is Speed Forge nooit echt meer geworden dan een technische demo die ons heeft laten zien dat Android wél een gameplatform kan worden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cK_d-8Cohvg

Naam:Speed Forge 3D
Ontwikkelaar:Ratsquare
Versie:1.3.2
Prijs:Gratis demo, €1,99 voor volledige versie
Getest op:Google Nexus One (2.1)
Market rating:[rating:4/5]
Ons eindoordeel:[rating:3.5/5]
[qrcode:Mag3DLite.SpeedForgeDemo]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Armageddon Squadron

In Armageddon Squadron ben je de piloot van een vliegtuigje in de tweede wereldoorlog. Voor welke kant van de strijd je vecht is afhankelijk van je missie. Op deze manier kan het zijn dat je op het ene moment probeert een dorpje op te blazen, terwijl je op het andere moment hetzelfde dorpje probeert te verdedigen. Het spel loopt grafisch ietwat achter op de andere spellen van Polarbit, maar dat mag de pret niet drukken. Door de intuïtieve besturing en een eenvoudige tutorial ben je vrij snel gewend aan het vliegen en kun ben je klaar om echte vijanden aan te pakken. De singleplayermodus bevat een grote verhaallijn met twaalf aparte missies. De missies lopen uiteen van het vernietigen van alle vijandige vliegtuigen, het opblazen van een tweetal dammen, tot het verdedigen van vliegdekschepen. De herspeelbaarheid van het spel valt zeker niet tegen, aangezien je bij een aantal missies ook een strijd tegen de klok aan kunt gaan. Verder kun je ook een level opzetten die voldoet aan jouw eisen, zodat je je eigen uitdaging kunt creëren. Ook kun je online aan de slag tegen een drietal tegenstanders. Het is dan de bedoeling dat je zo snel mogelijk een bepaald aantal tegenstanders neerhaalt. Armageddon Squadron is een spel dat er redelijk uitziet en erg goed te spelen is. De verhaallijn is niet bijzonder sterk, maar het feit dat er een redelijke variëteit aan missies te spelen is zorgt dat je je niet snel zult vervelen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=PkBszp4-nyE

Naam:Armageddon Squadron
Ontwikkelaar:Polarbit AB
Versie:1.0.5
Prijs:€3,-
Getest op:Google Nexus One (2.1)
Market rating:[rating:5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
[qrcode:com.polarbit.asquadron]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Iron Sight

Als je in trein zit of bij de tandarts in de wachtkamer, is niet altijd even handig om een actie of racespel te spelen. Iron Sight legt het tempo wat lager, doordat er om de beurt gespeeld wordt. Of het nu offline of online is, je speelt altijd tegen één tegenstander. Beide spelers hebben een paar robots die maar voor één doel gemaakt zijn: het vernietigen van de tegenstander. Die tegenstander is te vinden op een eilandje een eindje verder. Als jij aan de beurt bent dan verplaats je je robot naar een positie waar vanuit je je tegenstander het beste kunt bestoken met raketten. Iron Sight is ook online te spelen. Het spelconcept blijft dan hetzelfde: blaas met één van de raketsoorten je tegenstander op. De uitdaging in het spel zit 'm in het proberen te raken van de tegenstander. Dit kun je doen met een aantal verschillende soorten raketten, die bijvoorbeeld weer 2 of meer kleine raketjes bevatten. Dit alles om de opponent het leven zuur te maken. Echt heel erg bijzonder is Iron Sight naar mijn idee niet. Het spel ziet er goed uit, maar is niet echt verslavend. Meer een leuk spel voor tussendoor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wPxDH6LIfL0

Naam:Iron Sight
Ontwikkelaar:Polarbit AB
Versie:1.0.0
Prijs:Gratis demo, €3,- voor volledige versie
Getest op:Google Nexus One (2.1)
Market rating:[rating:4/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
[qrcode:com.polarbit.ironsightlite]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

ExZeus Arcade

Dat ExZeus als tweede titel 'Arcade' meekrijgt is niet voor niets. Het spel barst namelijk van de actie. Ergens in de toekomst is de mensheid aangewezen op jouw vechtkunsten. Nou goed, je weet wel hoe het gaat. De manier waarop je het spel speelt is nogal chaotisch: klik aan de linkerkant om een target te selecteren en aan de rechterkant om te schieten. Verder gebruik je opnieuw de sensoren om omhoog/omlaag en naar links/rechts te sturen. Ik denk dat ExZeus echt een spel is dat je even uit moet proberen. Bekijk onderstaand filmpje eens en kijk eens wat je er van vindt.

httpv://www.youtube.com/watch?v=DLa11Ah_nFQ

Naam:ExZeus Arcade
Ontwikkelaar:Polarbit AB
Versie:1.3
Prijs:€2,54
Getest op:Google Nexus One (2.1)
Market rating:[rating:5/5]
Ons eindoordeel:[rating:2.5/5]
[qrcode:com.hyperdevbox.exzeus]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Andere 3D-spellen

Asphalt (Racespel)Raging Thunder (Racespel)
[qrcode:com.gameloft.android.AMEU.GloftAsphalt5.asphalt5][qrcode:com.polarbit.rthunderlite]
ToonWarz (3D shooter)Wave Blazer (Racespel met boten)
[qrcode:com.polarbit.toonwarzlite][qrcode:com.polarbit.waveblazerlite]

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...