Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Mening van de redactie

AW Smartphone van de week: LG Wing (week 38)

· 20 september 2020

Een nieuwe week, dat betekent een nieuwe smartphone van de week bij Androidworld. Boven de grijze massa van 'reguliere' telefoons, vinden we één smartphone die er met kop en schouder bovenuit steekt: de LG Wing. In dit artikel deelt de redactie zijn enthousiasme of kritische bedenkingen bij het toestel.

LG Wing

Vorige week gaf de redactie voor het eerst zijn ongezouten mening over de Poco X3, een telefoon die vrijwel zeker geliefd zal zijn bij de consument: voornamelijk wegens zijn lage prijs. Deze week komt een toestel aan bod die niet uit zal stralen door zijn verrassend lage prijs, maar juist door het ontwerp. LG toont namelijk met de Wing een niet eerder vertoond ontwerp voor smartphones. Net zoals bij een vouwbaar toestel, vinden we op de LG Wing twee schermen. Er wordt echter geen scherm gevouwen of dichtgeklapt. Voor het tweede scherm is namelijk een draaimechanisme toegepast.

Het draaibare scherm lijkt direct afkomstig te zijn van de LG Velvet, met een 6,8-inch diagonaal. Zodra het paneel is gedraaid, komt deze in een horizontale positie terecht. Onderop vinden we vervolgens een klein 3,9-inch paneel. In deze, zoals LG het noemt, 'Swivel mode' kan het onderste scherm door apps gebruikt worden om specifieke bedieningselementen te tonen. Voor de YouTube-app geldt bijvoorbeeld dat je vooruit kan spoelen, zonder het grote scherm aan te raken.

Buiten het speciale mechanisme, doet het toestel erg aan als de LG Velvet, zoals ook geldt voor het scherm. Er is bijvoorbeeld gekozen voor de zuinige Snapdragon 765G-chipset, die eveneens in de Velvet aanwezig is. Voor alle details van de recent aangekondigde LG Wing, kan je terecht in het aankondigingsartikel.

Wat denkt de redactie?

Sebastien Marien (@SebMarien)

Foto van Sebastien

"Toen de eerste beelden van de LG Wing lekten, dachten we met zijn allen dat het om een concepttoestel ging dat nooit de consumentenmarkt zou halen. Nu het toestel dan toch gelanceerd wordt, ben ik vooral blij om te zien dat LG wat nieuw probeert. Het merk heeft een rijke traditie als Android-fabrikant, maar is al jaren het spoor zoek."

"De beste manier om dat spoor terug te vinden, is door meteen succevol te zijn met iets helemaal nieuw. Het bedrijf heeft alvast de boot van de vouwbare smartphones gemist, en misschien is het bijzonder concept van de Wing wel precies wat dit Zuid-Koreaanse merk nodig heeft. Al had ik liever gezien dat LG wat meer investeerde in overtuigende partners die aangepaste software maken voor het apparaat, dan in overtuigende Youtubers die het toestel aanprijzen bij de lancering."

Jeffrey van de Velde (@JeffreyvdV3lde)

Profielfoto van Jeffrey

"Soms heb je een telefoon nodig die afwijkt van wat 'normaal' is of wat men normaal vindt. Kijk bijvoorbeeld naar de vouwbare telefoons van Motorola, Huawei en Samsung. Geen alledaagse telefoons, maar het geeft wel aan dat fabrikanten op zoek zijn naar iets innovatiefs. Een concept waar de consumenten van smullen. LG heeft met zijn Wing een product uitgebracht dat ik niet bij een ander merk zou verwachten. Niet omdat het er slecht uitziet, maar puur omdat het concept zo ver verwijderd is van wat iedereen als normaal ziet."

"Alleen daarom vind ik het al gaaf dat LG het probeert. Over de uitvoering, voornamelijk op het gebied van software, heb ik nog de nodige vragen. Zo is het bijvoorbeeld allemaal wel leuk en aardig dat LG kiest om een draaibare telefoon te maken, maar als de software zich niet aanpast, dan koop je gewoon gebakken lucht. Of je het toestel moet kopen, laat ik aan jou over. Met zijn prijskaartje van 1.000 dollar in de Verenigde Staten zou ik het alvast weten - voldoende ander moois om het bedrag aan te besteden."

LG Wing kopen

LG heeft vlak na de lancering aangekondigd dat de Wing in het vierde kwartaal in Nederland en België op de markt zal komen. Bij de lancering krijgt de telefoon twee kleurvariaties mee: Aurora Gray en Illusion Sky. De Europese prijzen van het toestel zijn vooralsnog ongeweten. In de Verenigde Staten zal het toestel voor 1.000 dollar in de verkoop gaan, omgerekend 850 euro.

De nieuwste artikelen over LG Wing

AW Poll: LG heeft zijn draai nog niet gevonden met de Wing

AW Poll: de LG Wing met zijn draaiend scherm, is hij de toekomst?

LG Wing officieel: slim multi-tasken en filmen dankzij twee schermen

Lancering LG Wing met twee schermen, volg hier de livestream

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...