Samsung Galaxy Z Fold 2 is eerste 'AW Smartphone van de week'

Samsung Galaxy Z Fold 2 is eerste 'AW Smartphone van de week'

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G

Deze week stond de Samsung Galaxy Z Fold 2 5G eindelijk onder de schijnwerpers. Het nieuwe, vouwbare toestel moest eerder nog de aandacht delen met Samsungs Galaxy Note 20-reeks tijden de eerste Galaxy Unpacked, maar nu zijn alle details bekendgemaakt in een tweede deel. Het toestel heeft duidelijke grote wijzigingen ondergaan ten opzichte van de Galaxy Fold, en dat maakt de Z Fold 2 tot onze 'AW Smartphone van de week'.

Wat als eerste opvalt bij Z Fold 2 is het grotere 7,6 inch scherm dat je verwelkomt als je hem openklapt, maar nog opvallender is het tweede scherm. Het kleine 4,6 inch paneeltje van de eerste Fold maakt plaats voor een 6,23 inch scherm, waardoor je hem niet telkens hoeft te openen om efficiënt te werken. De telefoon komt ook zonder een Exynos-processor en met de krachtigere Qualcomm Snapdragon 865 Plus-processor. Je leest de uitgebreide eerste indrukken van de telefoon in dit artikel.

Foto van de Samsung Galaxy Z Fold 2

Wat denkt de redactie?

Jeffrey van de Velde (@JeffreyvdV3lde)

Profielfoto van Jeffrey

"Zonder het toestel aangeraakt te hebben, kan je toch al snel fijlloos aanvoelen wat Samsung precies met de vouwbare telefoon wil bereiken: nee, deze telefoon hoeft zeker niet 'bereikbaar' te zijn, maar moet juist het nieuwste van het nieuwste bieden. Neem het interne scherm van de Galaxy Z Fold 2; met een formaat van 7,6-inch is dat niet veel groter dan het scherm van de originele Fold. Wat wel geruststellend is, is dat Samsung nu ook 'Ultra Thin Glass' voor zijn Folds gebruikt. Hoewel er nog een plastic laag bovenop zit, zorgt het er ondertussen wel voor dat het OLED-paneel minder snel beschadigd raakt. Hufter proof is het, zo lang er nog plastic bovenop moet, niet."

"Wat voor mij echter de belangrijkste aanpassing is van de Galaxy Z Fold 2, is het buitenste scherm. Op de originele Fold was het scherm simpelweg te klein. Leuk voor wat notificaties en een paar taakjes, maar de telefoon 'volledig' gebruiken zonder 'm open te klappen, zat er niet in. Nu dat met een 6,23-inch scherm wel kan, is de telefoon wat mij betreft compleet. Hoe snel je de Fold ook kan openklappen, niks gaat boven snel kunnen antwoorden zonder je telefoon open te klappen."

"'The best of both worlds' is de perfecte Engelse uitdrukking voor de Galaxy Z Fold 2. Wel nog even de prijs wegdenken als je hem gaat aanschaffen."

Sebastien Marien (@SebMarien)

Foto van Sebastien

"Vergis je niet in vouwbare telefoons. Toen Samsung de eerste vouwbare Fold op de markt bracht was dat het begin van een meerjarenplan van innovaties. De smartphone wordt opnieuw uitgevonden en fabrikanten moeten niet alleen de complexe techniek van flexibele OLED-schermen onder de knie krijgen, maar ook volledig anders kijken naar software en het ontwerp aan de binnenkant. Accu's zijn bijvoorbeeld niet flexibel en dat zorgt voor uitdagingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste Fold veel kinderfouten bevatte, want Samsung - en andere fabrikanten - werken aan een volledig nieuwe productcategorie. Naast smartphones heb je nu foldables."

"Waar de eerste Fold veelal een prijzig prototype was, voelt de Z Fold 2 aan als een interessant en meer volwassen product... Dat nog steeds erg prijzig is. We zien nu een groter cover-scherm, en dat is een belangrijke stap voorwaarts, en verder zijn ook de randen van het hoofdscherm verdwenen. De Z Fold 2 is zowel degelijker als aantrekkelijker, en om die reden zal er zeker een markt voor bestaan. Is de Z Fold 2 alvast het beste wat we van foldables te zien gaan krijgen? Nee, want daarvoor moet het product nog steeds evolueren. De Z Fold 2 is dus een geweldig integrerend product en een grote stap voorwaarts, maar we gaan het nog verder zien evolueren en dat geldt vast ook voor de prijs."

Claudia Rahanmetan (@ClaudiaBliss)

Foto van Claudia

"De Samsung Galaxy Z Fold 2 staat voor mij symbool voor innovatie. Dat zie je aan de zeer lange weg die Samsung heeft afgelegd om tot dit resultaat te komen. Het begon met patenten indienen en daarna een lange periode van ontwikkeling. De Galaxy Fold was uiteindelijk het eerste resultaat van deze lange periode en dat vouwbare toestel bleek nog niet helemaal klaar te zijn voor de echte wereld. Het leek eerder een prototype dat met nog aanzienlijke kinderziektes te kampen had."

"Met de Galaxy Z Fold 2 heeft Samsung wel een vouwbare telefoon afgeleverd die wel klaar is voor de praktijk, die niet als gezien hoeft te worden als prototype maar als volwaardig high-end toestel dat kan vouwen. Natuurlijk is deze telefoon dankzij zijn stevige prijskaartje niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft ons wel een inkijkje in de toekomst. Een toekomst waar iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen kiezen tussen een reguliere telefoon of een vouwbare telefoon."

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 2 5G is verkrijgbaar in de kleuren Mystic Black en Mystic Bronze voor een verkoopadviesprijs van 1999 euro. Je kan de Galaxy Z Fold 2 aanschaffen via onder andere Belsimpel, MediaMarkt, Coolbue en Bol.com.

De Galaxy Z Fold 2 5G kun je daarnaast ook nog aanpassen met vier verschillende Hideaway-scharnierkleuren: Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red en Metallic Blue.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Z Fold 2 5G

Samsung Galaxy Z Fold 2
4500
7.7 - 1536 bij 2152
512
Qualcomm Snapdragon 865 Plus

Meer info

Samsung Galaxy Z Fold 2
4500
7.7 - 1536 bij 2152
512
Qualcomm Snapdragon 865 Plus

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spotify gratis gebruiken: hoe werkt het en is het de moeite waard?

Spotify is de grootse muziekdienst voor betaalde abonnees ter wereld, maar de app komt ook met een gratis variant: Spotify Fr...

Entertainment Themaweek: alle artikelen op een rij

Bijna iedereen is wel gek op muziek, films en series. Op Androidworld spraken we een week lang over games, streamingdiensten,...

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat...

Lees meer

Net binnen

Entertainment Themaweek: alle artikelen op een rij

Bijna iedereen is wel gek op muziek, films en series. Op Androidworld spraken we een week lang over games, streamingdiensten,...

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat...

Spotify gratis gebruiken: hoe werkt het en is het de moeite waard?

Spotify is de grootse muziekdienst voor betaalde abonnees ter wereld, maar de app komt ook met een gratis variant: Spotify Fr...

Hoe lang gaat een smartphone mee?

Als je een smartphone koopt, dan kijk je naar specificaties. Wat heb ik nodig, wat kan het toestel en welk prijskaartje hangt...

Dutch Audio Event 2021: alles over geluid en HiFi

Op op 30 en 31 oktober gaat het Dutch Audio Event plaatsvinden op het Koningshof in Veldhoven. Het Dutch Audio Event is hierm...

Lees meer