AW Poll: jouw ideale vouwbare telefoon, op welke wijze vouwt die?

AW Poll: jouw ideale vouwbare telefoon, op welke wijze vouwt die?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Foldables

Deze week vond in Londen de Europese lancering plaats van de vouwbare Motorola Razr. Dat is een foldable die net als de feature-telefoon waarnaar hij is vernoemd, vouwt als een clamshell of een klaptelefoon. Het voordeel is dat de telefoon extra compact is als hij dicht is geklapt, en een volwaardig scherm tover als je hem uitklapt. Daarnaast bescherm je met de Razr ook het scherm voor stoten van buitenaf in dichtgeklapte vorm

Veel eerder dan de Razr kwam vorig jaar al de Royole FlexPai die ondanks zijn lauwe ontvangst zal worden herinnerd als de peetvader van de nieuwe foldables-categorie. Anders dan de Razr vouwt deze telefoon met het scherm aan de buitenkant. Stel dat je een foldable voorstelt als een boekje, dan omvat het scherm dus de voor-en achterkant van een boek. Op deze manier wordt in één klap ook het scherm uitgebreid, en een scherm over de hele buitenkant ziet er ook fraai uit. Dat is vooral ook het geval bij de Mate X van Huawei die op een vergelijkbare wijze vouwt en een dun 5,4 mm scherm presenteert.

Anders dan de FlexPai en de Mate X vouwt de Galaxy Fold aan de binnenkant, maar niet in clamshell-vorm maar als de binnenkant van een boek met een verticale vouw. Het voordeel van deze wijze is dat je nog steeds het scherm uitbreidt, terwijl je aan de buitenkant een tweede, kleiner scherm kan toevoegen.

AW Poll

Vouwbare telefoons zijn nog ontzettend duur voor de gemiddelde consument, en de prijs van het product zal nog moeten dalen alvorens ze echt mainstream worden. Wij willen in deze poll alvast vragen hoe jouw ideale foldable eruit ziet. Misschien heb je wel meer interesse in twee afzonderlijke schermen zoals bij de Microsoft Surface Duo? Laat je stem achter in de poll en verduidelijk je mening in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk