AW Poll: jullie vouwen een vouwbare telefoon het liefst zoals de Razr

AW Poll: jullie vouwen een vouwbare telefoon het liefst zoals de Razr

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AW Poll: de Razr

Motorola is zijn nostalgisch aspecten (nog) niet uit het oog verloren. Recent bracht het de Razr op de markt, een vouwbare telefoon die doet denken aan de Motorola Razr – een clamshell telefoon die in juli 2004 op de markt kwam. In 2007 kwam er zelfs een opvolger van de clamshell, die de opkomst van 'mobiele technologie' niet bij kon benen. 12 jaar later brengt Motorola een nieuwe Razr. Ditmaal is er geen reden om je zorgen te moeten maken over de technologische vooruitgang: met een vouwbaar scherm, kan je in 2019 nu eenmaal zonder problemen voor de dag komen.

AW Poll uitslag

In plaats van technologische achterstand, loopt de Motorola Razr ditmaal voorop in de ontwikkeling van ‘een nieuw soort in smartphoneland’. Motorola staat er niet alleen voor in de strijd richting een vouwbare wereld: ook Huawei, Royole en Samsung fabriceren vouwbare telefoons. In onze AW Poll ging het de afgelopen week over vouwbare telefoons. In totaal kwamen er 314 stemmen binnen; daarvan zijn er 122 stemmen gegaan naar de manier waarop de Motorola Razr vouwt. In plaats van een telefoon en tablet in één, gaan jullie dus liever voor een telefoon, die net iets kleiner opgevouwen kan worden.

Samsung Galaxy Fold

Op de tweede plaats staat de Samsung Galaxy Fold met 78 stemmen. Bij de Galaxy Fold, wordt het OLED-paneel naar binnen gevouwen, net zoals bij de Razr. Huawei verkiest een andere methode om een vouwbaar scherm mogelijk te maken: daarbij vouwt het scherm naar buiten. Het nadeel hiervan is, dat het scherm sneller bekrast kan raken, als je de telefoon niet gebruikt. Jullie zijn hier merkbaar minder over te spreken: de Mate X van Huawei, kreeg slechts 26 stemmen. Microsoft staat ook nog in het rijtje – de Surface Duo wist verrassend genoeg 61 stemmen te ontvangen voor zijn concept.

Foto van de Motorola Razr 2019

Voorlopig staan de vouwbare telefoons nog in de ‘ijskast’. In Duitsland is het weliswaar mogelijk om de Galaxy Fold te kopen, het toestel is werkelijk niet te betalen. Wat betreft de Mate X, die is niet in de Europese Unie te krijgen en voor de Razr is het maar de vraag of hij in Nederland toekomt. Als de Razr te koop komt, dan zal er ook een behoorlijk prijskaartje aan gekoppeld zijn. Gelukkig zegt prijs in de praktijk maar weinig over de toekomst. Neem 4K-televisies: ooit kwamen ze beschikbaar voor duizenden euro’s. Met andere woorden, prijs zal al naar gelang de vraag stijgt, alsmaar gaan dalen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk