AW Poll: dit vinden jullie van de notch

AW Poll: dit vinden jullie van de notch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Notch

We zagen de inkeping in het scherm voor het eerst op de Essential Phone. Vervolgens kwam Apple met de iPhone X die de notch nog een stukje grotere maakte. Inmiddels zijn er op het Mobile World Congress een hele reeks Androidtoestellen gelanceerd die zo'n inkeping in het scherm hebben. Zo zagen we de Wiko View 2 en View2 Pro en de Asus ZenFone 5 en Asus ZenFone 5Z. Ook de nog aan te kondigen OnePlus 6, Moto X5 en de LG G7 zouden ook van een dergelijke inkeping voorzien worden en afgelopen week zagen we een promo-afbeelding met daarop de Huawei P20, de Huawei P20 Lite en de Huawei P20 Pro inclusief notch.

De notch wordt dus de nieuwe trend van het jaar want smartphonefabrikanten gaan ervan uit dat we graag toestellen willen met veel scherm en dunnere schermranden. Als gevolg zullen er allerlei sensoren zoals de selfiecamera, frontspeakers en de microfoon op andere manieren in een smartphone weggewerkt moeten worden en de notch is daar een mogelijke oplossing voor.

Er zijn ook anderen manieren. Denk bijvoorbeeld aan de Xiaomi Mi Mix 2S die een screen-body-ratio van bijna 100 procent zou hebben, en de Vivo Apex die de sensoren op andere manieren in het toestel verwerkt heeft.

Xiaomi Mi Mix 2

AW Poll: wat vinden we van de notch?

De vraag is nu: "Hebben de smartphonefabrikanten het wel bij het juiste eind?" Daarom vroegen aan jullie of jullie die notch überhaupt wel zien zitten. De uitslag vind je hieronder en deze is overduidelijk...

Maar liefst 48,8% vindt de notch helemaal niks en zal nooit zo'n smartphone kopen. Wellicht heeft deze uitsparing in het scherm nog wat gewenning nodig maar zoals het er nu naar uit ziet vindt maar 6% van de stemmers de notch mooi. Zo'n 26% zal een dergelijk toestel overwegen omdat ze dan wel een groter schermoppervlakte hebben (omdat er nu nog geen andere keuze is) en 19,2% van de stemmers maakt het niet uit.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk