AW Poll: bijna de helft maakt zich zorgen over digitale welzijn

AW Poll: bijna de helft maakt zich zorgen over digitale welzijn

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Digital Wellbeing

Ons digitale welzijn gaat alle techreuzen opeens aan het hart. Na jaren van producten ontwikkelen die ons nog meer aan het beeldscherm gekluisterd moesten houden gaan ze nadenken over hoe ze dat juist kunnen voorkomen. Het is een feit dat we heel veel tijd met en op onze smartphone doorbrengen. En hoewel we allemaal beweren dat het wel meevalt geven de cijfers een ander beeld.

Digital Wellbeing is een onderdeel van Android 9.0 Pie. Wanneer je een Pixel-smartphone hebt en jezelf inschrijft voor de bèta kun je gebruik maken van deze functie. De dienst laat je zien hoe vaak je je telefoon ontgrendeld en hoe veel tijd je in bepaalde apps doorbrengt. In de AW Poll van de afgelopen week vroegen we wat jij van Digital Wellbeing vindt en of je je zorgen maakt over jouw digitale welzijn.

Uitslag AW Poll

Wanneer we naar de uitslag kijken zien we dat 77% van de respondenten vindt dat Digital Wellbeing een goed initiatief is en dat het van nut kan zin. Bijna een kwart van diegene die een antwoord hebben gegeven denken dat het niet zo is. In totaal geeft 40% van de respondenten toe dat ze zich zorgen maken over hun digitale welzijn. Van deze groep zegt weer 12% dat Digital Wellbeing deze zorgen niet gaat wegnemen.

Een grote groep van 36% zegt dat hij of zij zich geen zorgen maakt over zijn of haar digitale welzijn. Ze denken wel dat Digital Wellbeing voor een ander heel erg goed zou zijn. Bijna een kwartmaakt zich geen zorgen en denkt ook niet dat Digital Wellbeing van Google van nut gaat zijn.

Conclusie

Bijna de helft denkt dat hij of zij een probleem heeft met het digitale welzijn en dat is goed. Deze groep herkent de symptomen van de verslaving en wil daar iets aan doen. We kunnen met enige zekerheid ook zeggen dat in de andere 70% ook nog een hele grote groep zit die (te)veel tijd doorbrengen op hun smartphone maar dit niet zien of willen toegeven. Ontkenning is een van de eerste symptomen van verslaving. Waar we het met zijn alleen wel over eens zijn is dat een dienst als Digital Wellbeing of welke andere dienst dan oom ons een inzicht kan geven in het probleem, als dat er al is natuurlijk.

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk