AW Poll: zo belangrijk is de smartphone in jullie leven

AW Poll: zo belangrijk is de smartphone in jullie leven

AW Poll uitslag

Er is nog nooit zo'n divers stukje technologie in ons leven geweest als de smartphone. Het is een echte alleskunner. Daarom is het niet raar dat zoveel mensen intensief gebruik van maken van dit apparaatje. Dit kan echter ook verkeerde vormen aannemen in de vorm van verslavingen. Laten we eerlijk zijn: veel social media doen hun best om jou zoveel mogelijk tijd op hun diensten te doen doorbrengen. Dat dezelfde diensten vervolgens weer een medicijn geven om je van dit kwaaltje te verhelpen, doet wel wat wenkbrauwen fronzen.

Aan de andere kant: de maatschappij moet wennen aan de continu stroom aan dopamine. Elke keer als jij een antwoord van iemand krijgt, een like, of wat dan ook, dan maken je hersenen een stofje genaamd dopamine aan waar jij gelukkig van wordt. Dit stofje werkt verslavend: je wilt steeds meer likes, antwoorden, interacties, etc. Sommige mensen zijn hier heel gevoelig voor, anderen weer niet. Google heeft in Android Pie een tool genaamd Digital Wellbeing ingebouwd, waarbij je kan bijhouden hoeveel tijd je op je telefoon doorbrengt, hoeveel meldingen je binnen krijgt etc. Ook zal het scherm op zwart-wit gaan als jij over een bepaalde ingestelde tijd heengaat in een app. Kleuren werken namelijk ook verslavend voor onze hersenen.

AW Poll belangrijk smartphone

Kortom, genoeg prikkels waar we aan blootgesteld worden. Vandaar vroegen we ook aan jullie in de AW Poll hoe belangrijk de smartphone voor jullie is. De volledige uitslag zie je hierboven, en er is zelden zo'n duidelijke winnaar als deze keer.

Van de in totaal iets meer dan 500 stemmen laat 65% weten dat ze niet verslaafd zijn, maar moeilijk zonder smartphone de deur uit kunnen. Bereikbaarheid is natuurlijk wel belangrijk. Met 18%, toch wel bijna 1 op de 5 mensen, komen de zelfverklaarde verslaafden die echt last hebben van FOMO. Zelf vertrouw ik ook blindelings op mijn smartphone als hub van al mijn belangrijke zaken zoals mailtjes en agenda-afspraken. Dat kan ik echt niet missen. Ten slotte scoort met 15% de categorie niet verslaafden nog relatief hoog, terwijl 1,5% eigenlijk geen idee heeft en zich niet bezig houdt met het onderwerp. Zo kan het ook nog!

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer