AW Poll: telefoons hebben voor 60% bijzondere bescherming nodig

AW Poll: telefoons hebben voor 60% bijzondere bescherming nodig

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De meerderheid van de Androidworld-lezers wil zijn of haar telefoon beschermen met een extra stevige case of kiest voor een rugged telefoon. Voor slechts 35% volstaat een lichtere case of helemaal geen bescherming.

AW Poll rugged telefoons

Smartphonebescherming wordt steeds belangrijker, zo blijkt. Nu telefoons steeds langer meegaan dankzij krachtige hardware en een betere software-ondersteuning zien we dat smartphonegebruikers meer inspanningen leveren om hun telefoons ook fysiek te beschermen.

30,8% van de lezers die in onze poll stemden geeft aan dat zijn of haar telefoon nood heeft aan bescherming in de vorm van een extra stevige case. Een precies even grote hoeveelheid mensen, opnieuw 30,8% stelt dat ze geïnteresseerd zijn in rugged toestellen. We zien dat steeds meer merken in die markt stappen. Eerst Motorola met de Defy, een toestel dat we al uitgebreid konden testen, en nu ook Nokia.

De Motorola Defy

De Motorola Defy

Voordelen van rugged

Slechts 35% zegt dat bijzondere bescherming niet nodig is. Zij gebruiken een lichtere case of helemaal geen hoesje. Het zijn doorgaans mensen die zware beroepen uitoefenen of intensieve hobby's die grijpen naar rugged toestellen of extra krachtige cases.

Zo'n sterk hoesje helpt al om de meeste schokken op te vangen, maar rugged telefoons gaan nog verder. Ze beschermen tegen extreme temperatuurschommelingen, stof en water. Daarnaast komen ze vaak met bijzonder functies zoals een warmtecamera of extra knoppen die je aan zelfgekozen acties kan koppelen. Welke bescherming heb jij nodig bij jouw telefoon? Welke rugged telefoon zou jij kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk