AW Poll: jullie blijven ondanks stijgende prijzen hangen bij Spotify

AW Poll: jullie blijven ondanks stijgende prijzen hangen bij Spotify

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Spotify-klanten betalen vanaf juni een hoger maandbedrag – dit geld voor onder andere de Family, Duo en Student-abonnementen. Drijft de prijsstijging van Spotify klanten naar een andere streamingsdienst, of blijft Spotify op de eerste plaats hangen? Wij vroegen het de Androidworld-lezer en vandaag lees je daarvan de uitslag.

Spotify-abonnementen

Spotify-klanten met een Family, Duo of Student-abonnement krijgen vanaf juni een hogere rekening gepresenteerd door de streamingsdienst. Prijzen van ‘nieuwe abonnees’ zijn momenteel nog op het oude niveau, maar zullen in de loop van de maand wijzigen. Voor hen geldt dat ze eerst een maand gebruik kunnen maken van het proefabonnement; na afloop van deze proefperiode zal Spotify één maand tegen het oude tarief aanbieden, waarna ook nieuwe klanten moeten geloven aan ‘hogere’ Spotify-prijzen.

Gerelateerde artikelen

Het basisabonnement blijft vooralsnog buiten schot, en blijft dus hangen op 9,99 euro per maand. Er zullen alleen wijzigingen worden doorgevoerd als je een van de eerdergenoemde abonnementen bij Spotify hebt afgesloten. Zo betaalt men voor Duo voortaan één euro extra per maand, waardoor de prijs op 13,99 euro per maand uitkomt. Voor het Family-tarief geldt dat de prijs stijgt met drie euro per maand, naar 17,99 euro per maand. Spotify laat tot slot het Student-abonnement met één euro per maand stijgen, naar 5,99 euro per maand.

AW Poll: jullie blijven ondanks stijgende prijzen hangen bij Spotify

In een e-mail aan klanten waarvan het tarief zal gaan stijgen, zegt Spotify dat de verhoogde tarieven nodig zijn om nieuwe ‘functies en content’ aan te bieden. Een van de functies voor Spotify die in de pijplijn zit, is een vernieuwde focus op podcasts. Verder wil Spotify zijn pijlen richten op Live Audio, dat door het bedrijf wordt gezien als de ‘volgende Stories’. Met de ‘Live Audio’-functie wil Spotify zijn gebruikers in direct contact brengen met artiesten.

AW Poll, dit vinden jullie

Of zulke functies de hogere Spotify-prijzen waard zijn, blijft een lastige beslissing. Daarnaast kan het lastig zijn om de perfecte concurrerende streamingsdienst te vinden om op over te stappen. In onze AW Poll vroegen wij om jullie keuzes na de aankondiging: blijven jullie hangen bij Spotify of komt de concurrentie in zicht? Ongeveer een kwart van alle Androidworld-lezers die de poll invulde, hebben aangegeven klant te blijven bij Spotify. Daarnaast zegt 12,6 procent van de lezers de overstap naar een andere dienst te gaan maken, of te hebben gemaakt. Nog eens 40,1 procent van de lezers die aan deze AW Poll hebben bijgedragen, zegt een overstap naar de concurrentie te onderzoeken.

AW Poll: jullie blijven ondanks stijgende prijzen hangen bij Spotify

Uiteindelijk gaat het om beperkte stijgingen van de tarieven en blijft het individuele tarief op het 9,99 euro hangen, waardoor veel Spotify-gebruikers geen erg zullen hebben aan de stijging. Daarnaast is het aanbod voor studenten relatief beperkt. Enkel Apple Music biedt een speciaal tarief aan voor studenten; bij Amazon Music betaal je altijd het standaardtarief van 9,99 euro per maand.

Heb jij de oversteek gewaagd naar een andere streamingsdienst na de prijswijzigingen? Naar welke dienst ben je overgestapt? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk