AW Poll: sociale media hebben dringend meer regels nodig

AW Poll: sociale media hebben dringend meer regels nodig

Beleidsmakers moeten de touwtje strakker in handen nemen op het internet. Uit de resultaten van onze AW Poll blijkt dat onze lezers vinden dat sociale media-apps meer nood hebben aan meer regelgeving om de verschillende problemen aan te pakken.

AW Poll sociale media

Sociale media zijn een groot succes, want apps als Facebook en Twitter wisten in geen tijd naar enkele miljarden gebruikers te klimmen. Het zijn de apps die het meest op smartphones gedownload worden, en toch is er tegelijk ontevredenheid.

Social media heeft namelijk ook een keerzijde van de medaille. Denk aan grootschalige privacyschandalen, nepberichten, gevallen van laster en haat en machtsmonopolies. Slechts 5,9 procent van de ondervraagden in onze recente AW Poll stelt dan ook dat ze tevreden zijn met de werking van sociale media-apps. Een veel groter aandeel ziet de toekomst van sociale media somber in, want een 41,4% zegt dat de wereld beter af is zonder deze diensten.

AW Poll: sociale media hebben dringend meer regels nodig
Beeld van Twitter

Behoefte aan regels

De meerderheid blijft echter (46,4%) wel positief, hoewel ze niet ontkennen dat er problemen zijn. Lezers kijken in de richting van de beleidsmakers wereldwijd om bedrijven die sociale media-apps runnen aan eerlijke regels te onderwerpen. Eerlijke concurrentie moet mogelijk zijn en anderzijds moet de privacy van de gebruikers beschermd worden.

Sociale media hebben een ontzettend grote impact op de samenleving, dat wordt elke dag opnieuw bewezen. Het is dan ook misschien niet onlogisch dat er zo'n breder wettelijk kader komt. Wat denk jij van de resultaten uit deze poll? Vind je het verrassend hoe de andere AW-lezers denken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Sociaal AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties