AW Poll: sociale media, wat denk jij en hoe moet het verder?

AW Poll: sociale media, wat denk jij en hoe moet het verder?

Sociale media-apps slagen erin om iedere gebruiker een stem te geven en het helpt je om met vrienden en familie contact te houden als het fysiek moeilijker is. Voor de een is sociale media niet weg te denken, volgens de ander is het als de sigaret van de 21ste eeuw.

Sociale media

Miljarden mensen hebben wel een account op apps als Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Elke populaire sociale media-app heeft zo zijn eigen invalshoek, maar allemaal dienden ze als een bindmiddel tussen gebruikers. Je blijft namelijk op de hoogte van de activiteiten van anderen. Of het nu gaat om de vakantie die je beste vriend maakt of de nieuwe baan die een zakelijke kennis heeft geaccepteerd. En uiteraard kan je ook zelf je verhaal kwijt. Sociale media biedt de gebruiker een forum aan waarop die zijn gedachten, foto's of verhalen kwijt kan.

Toch zijn sociale media zeker niet onomstreden. Je vindt alle soorten van controverse als je lees over deze apps. Er zijn onder andere grootschalige privacyschandalen, problemen met nepberichten, gevallen van laster en haat en machtsmonopolies onder sociale mediabedrijven. Daarnaast krijgen dergelijke apps de kritiek dat ze de gebruiker als een product beschouwen en dat de privacy onvoldoende gerespecteerd wordt.

AW Poll: sociale media, wat denk jij en hoe moet het verder?
Naambord voor het hoofdkwartier van Facebook

"Sociale media zijn de sigaret van de 21ste eeuw geworden. Hoe meer we inhaleren, des te zieker worden we." Dat is een uitspraak van de makers van HalloApp, een nieuwe app van ex-medewerkers van WhatsApp. Al zullen heel wat sociale media-gebruikers je iets anders vertellen. Voor heel wat vrienden en geliefden is het namelijk de allerbeste manier om met in contact te blijven wanneer je bijvoorbeeld honderden kilometers van elkaar gescheiden bent.

AW Poll

Wat denk jij van sociale media? Ben jij tevreden met de werking en het aanbod van sociale media-apps, of denk je dat beleidsmakers de touwtjes strakker in handen moeten houden? Laat je stem achter in de poll en verduidelijk je antwoord in de reacties onderaan dit artikel.

Poll

AW Poll: sociale media, wat denk jij en hoe moet het verder?

Lees meer over:
Sociaal AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties