AW Poll: welke smarthome-apparaten gebruiken jullie?

AW Poll: welke smarthome-apparaten gebruiken jullie?

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Smarthome

Wanneer we ernaar zoeken komen we verschillende definities tegen wat betreft smarthome. Wanneer we ze allemaal op een hoop gooien dan komt er het volgende uit. Smarthome is het gebruik van technologie en diensten verbonden met een netwerk in en rond het huis die onze kwaliteit van leven verbeteren en of leuker maken.

Er zijn al heel veel apparaten die aan de bovenstaande beschrijving voldoen. Denk maar aan Toon van Eneco en Tado, de schakelaars van WeMo en KlikAanKlikUit en zo zijn er nog wel meer. Waarschijnlijk zijn er mensen die net weten dat ze eigenlijk al een smarthomesysteem hebben.

WeMo Switch

Google

Al deze apparaten maken gebruik van een net iets ander soort systeem waardoor ze niet vanzelf met elkaar kunnen functioneren. Google Assistant wil graag als een soort 'cement' tussen al deze systemen fungeren en maakt het via de Google Home-app mogelijk deze systemen met elkaar te verbinden en ze te bedienen via spraak of via tekst. Hetzelfde kan een doet Amazon met zijn Alexa, deze slimme assistent heeft ook al honderden apparaten die bediend kunnen worden via bijvoorbeeld de Amazon Echo.

Philips Hue en Google Assistant

Wat heb jij al in huis?

In deze AW Poll onderzoeken we welke smarthome-apparaten jij al in huis hebt. We vragen niet om de verschillende merken maar om de verschillende categorieën zoals beveiliging en streamingapparaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk