AW Poll: dit apparaat zien jullie het liefst in een smarthome

AW Poll: dit apparaat zien jullie het liefst in een smarthome

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Smarthome: top of flop?

Voor veel mensen is het licht aandoen nog een kwestie van op knopjes klikken. De stofzuiger te starten door de stekker in een stopcontact te doen. De was aandoen door naar de wasmachine te lopen. Naar de deur te lopen om deze open te doen. Zo niet voor ons, de echte smarthome-mensen!

Okay, wellicht is bovenstaand verhaaltje gemiddeld gezien nog een beetje overdreven, maar feit is wel: de smarthome komt eraan. Veel bovenstaande zaken zijn er nu ook al, in meer of mindere mate betaalbaar. Veel apparaten worden slim gemaakt om het leven gemakkelijker te maken. Apparaten kunnen ook met elkaar praten via een ecosysteem, waar Android op inspeelt. De Google Assistent kan bijvoorbeeld al meer dan 5000 slimme apparaten aansturen, waaronder zelfs lampen van de IKEA. Ook kan de Google Home-app nu apparaten van derden direct via de app aansturen. Of wat te denken van Samsung SmartThings of Apple HomeKit? Allemaal platformen om slimme apparaten met elkaar te laten samenwerken.

In de AW Poll vroegen we jullie welke van de meest voorkomende smarthome-categorieën jullie het meest aanspreekt. We hadden een lijst van in totaal 9 keuzes voor jullie opgesteld. Jullie konden onder andere kiezen uit slimme camera's die de voordeur in de gaten houden, slimme stofzuigers, keukenapparaten, verlichting en nog veel meer. De volledige poll kan je hier lezen.

AW Poll smarthome uitslag

De volledige uitslag van deze AW Poll staat hierboven. In totaal hebben iets meer dan 350 mensen hun stem uitgebracht. Dit relatief lage aantal stemmers is een indicatie dat de smarthome nog niet iets is waar heel veel mensen zich in hebben verdiept, of er simpelweg geen interesse in hebben. Ook gaven we jullie de extra lastige taak mee om maar op één categorie te mogen stemmen, waardoor je goed moest nadenken voordat je je stem uitbracht!

Uiteindelijk is er één categorie die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Slimme verlichting gaat met 24% van de stemmen ervandoor, bijna een kwart. Dit is voor te stellen: deze categorie is relatief betaalbaar, voor een aantal tientjes kan je al wat lampen met je smartphone of Google Home Mini bedienen. Op de tweede plaats eindigen slimme camera's / deurbellen. Combineer dit met een apparaat zoals de Google Home Hub waarmee je direct kan zien wie er voor je deur staat, en het nut hiervan is in te zien.

De laatste plek van het podium is een gelijkspel: zowel een slimme thermostaat zoals de Nest als mensen die het gebakken lucht vinden krijgen evenveel stemmen. En oh ja, grasmaaien kunnen we voorlopig nog zelf wel even!

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk