AW Poll: deze smarthome-apparaten gebruiken jullie het meeste

AW Poll: deze smarthome-apparaten gebruiken jullie het meeste

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Smarthome voor Android

Een voordeel van Android is de hoge mate van aanpasbaarheid en automatisering. Denk aan apps zoals Tasker, Trigger en natuurlijk IFTT. De sky is the limit, en het werkt ook allemaal mooi samen in een slim huis, of in het Engels: smarthome. De laatste jaren zijn voorheen domme apparaten slim gemaakt en ze worden steeds goedkoper en beter. Daarom is het geen wonder dat we steeds meer van dit soort mogelijkheden gebruik maken.

Screenshot van Philips Hue-app versie 3.0

Philips Hue-app

Voorbeelden zijn de Chromecast (Audio) die slechts 40 euro kost, slimme lampen zoals Hue of die van de Ikea, slimme schakelaars, slimme assistenten: allemaal kan het met elkaar communiceren en maakt het één mooi systeem van alles.

Een overkoepelende app zoals Google Home is dan erg handig om te gebruiken als je zoveel apparaten hebt. In de comments van dit artikel van vorige week over het nieuwe design van de Google Home-app was er de discussie gaande waarom iemand nou zoveel deze app zou gebruiken. Dit bracht ons op het idee om de AW Poll van deze week over smarthome te doen: welke apparaten gebruiken jullie nou precies?

De uitslag laat een duidelijk top 3 zien. De nummer 1 met 23,6% van de in de totaal 2900 stemmen is de Chromecast of een andere vorm van mediastreaming, bijvoorbeeld de Amazon Roku. Op de tweede plaats met 12,1% is slimme verlichting geëindigd. Zoals genoemd wordt slimme verlichting steeds goedkoper zoals partijnen als de Ikea aantonen met hun TRADFRI-lijn.

IKEA slimme verlichting

Ikea-lampen in de Google Home-app

Ook het relatief dure maar betrouwbare Philips Hue is steeds minder duur aan het worden: afgelopen najaar had ik tijdens een aanbieding een starterspakket met een brigde en 2 lampen voor 50 euro te pakken. Deze verlichting kan je uitstekend bedienen via de Google Home (Mini) die werkt met Google Assistant. Slimme assistenten komen op de vierde plaats met 7%, achter slimme schakelaars zoals WeMo of KlikAanKlikUit, die in hoge mate te automatiseren zijn en de derde plek pakken. Hieronder kan je de volledige uitslag zien.

Uitslag AW Poll smarthome

En zo is het cirkeltje weer rond! Als jij een onbeperkt budget zou hebben, welke slimme apparaten zou jij in je droomhuis willen plaatsen? Mij lijken automatische gordijnen handig. Men mag dromen...

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk