AW Poll: rugged telefoons, zou jij een extra stevige smartphone kopen?

AW Poll: rugged telefoons, zou jij een extra stevige smartphone kopen?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia stapte recent in de markt van rugged toestellen met de XR20. De behuizing van de telefoon kan schokken absorberen wanneer hij valt tot op 1,8 meter hoogte. Zie jij jezelf een rugged telefoon gebruiken? Laat je stem achter in onze poll.

Rugged-smartphones

De Nokia XR20 is de ultieme overlever. Niet alleen kan je hem van hoog laten vallen, maar hij kan ook een uur lang onderwater blijven en heeft een Corning Gorilla Glass Victus-scherm. Zelfs op softwarevlak gaat hij lang mee, want de XR20 kan genieten van drie jaar lang versie-updates en vier jaar maandelijkse beveiligingspatches.

Fabrikant RugGear maakte het drie jaar geleden nog duidelijk bij Androidworld: er is nog groei mogelijk in de markt van rugged telefoons. We zien alleen dit jaar al dat er nieuwe spelers zich kandidaat stellen. Eerst Motorola met de Defy, een toestel dat we al uitgebreid konden testen, en nu dus ook Nokia.

De Nokia XR20

De Nokia XR20

Voor wie is rugged?

Rugged smartphones zijn in de eerste plaats interessant voor gebruikers die hun telefoons genoodzaakt inzetten in mogelijk gevaarlijke omstandigheden. Dat is meestal bij zware jobs het geval, maar ook voor wie extreme hobby's uitoefent. Het valt wel vaak op dat fabrikanten besparen op het gebied van andere specificaties omdat de duurzame behuizing de prijs omhoog drijft, en dat kan gebruikers wel afschrikken.

Gerelateerde artikelen

Een alternatief voor rugged telefoons is dan ook in sommige gevallen een gewone telefoon kopen en die dan beschermen met een extra sterke case. Otterbox is bijvoorbeeld een van de accessoiremakers die al jarenlang gespecialiseerd in het ontwikkelen van zo'n extra stevige hoesjes. Als je een telefoon uitrust met een case uit de Defender-reeks, dan kan die volgens het merk vier keer zoveel schokken verwerken als de militaire standaard MIL-STD810H.

AW Poll

Wat denk jij? Zou jij ooit een rugged toestel aanschaffen, of heb je die extra bescherming helemaal niet nodig? Ben jij misschien eerder geneigd om voor een extra stevig hoesje te kiezen? Als je geen case of een normaal hoesje gebruikt, stem dan: "Nee, mijn telefoon heeft geen bijzondere bescherming nodig". Laat je stem achter in de poll en verduidelijk je antwoord in de reacties onderaan dit artikel.

AW Poll: rugged telefoons, zou jij een extra stevige smartphone kopen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk