AW Poll: Ga je voor een scherm met afgeronde randen, of heb je ze liever vlak?

AW Poll: Ga je voor een scherm met afgeronde randen, of heb je ze liever vlak?

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Afgeronde Schermen

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken. De afgeronde randen op de schermen van onze telefoons. De eerste keer dat ik ermee geconfronteerd was op de Samsung Galaxy S6 Edge. Het toestel viel op door zijn mooie rondingen en Samsung is er niet meer mee opgehouden. We kunnen de Samsung vlaggenschepen bijna niet meer voorstellen zonder een infinity-scherm en ze zijn ook erg mooi. Het design van de zwarte Samsung Galaxy S8 deed mijn adem ook wel even stokken, het was het mooiste toestel dat ik tot dan toe had mogen aanschouwen.

Nu lijkt Samsung in veel opzichten een trendsetter en dat is het waarschijnlijk ook. Bij andere fabrikanten mogen tegenwoordig de afgeronde schermranden ook niet ontbreken. Ze dragen dan niet de naam Infity, maar krijgen wel vaak de term 2.5D Glass mee. Er bestaat zelfs 3D Glass en dit vind je op de Huawei Honor Magic. Deze typeringen hebben allemaal te maken met de mate waarin het glas is afgerond. Ik heb gezocht naar het eerste curved display en kwam uit op de Samsung Galaxy Round. Dit toestel uit 2013 heeft een curve zoals we die ook aantreffen op televisies van hetzelfde merk. Hoe dan ook, er is één ding wat deze schermen gemeen hebben. Ze zijn niet plat.

Honor Magic

Nadelen

De keuze voor een curve dient geen enkel nut, behalve dat het er heel mooi uit ziet. Nu is dit wel een belangrijke overweging bij het kopen van een telefoon, maar hoe lang blijft zo'n scherm mooi? Een scherm dat gebogen, is veel kwetsbaarder wanneer het valt. Het glas van het scherm ligt meestal bovenop de rand van het scherm. Ik ken teveel mensen met gebarsten schermen op hun Galaxy S8. Dan zou je zeggen, koop een hoesje. Het is alleen best lastig om er één te kopen die je telefoon niet lelijker maakt. Als je er één gevonden hebt dan kan het soms lastig zijn om bij de randen van je scherm te komen.

Over een screen-protector hoeven we het bij deze schermen helemaal niet te hebben, want mooie zijn niet te vinden. Ze stoppen net voor de gebogen rand. Als ze wel tot de rand gaan dan lijken ze nooit mooi te passen.

Een laatste punt wat mij bij het infinity-scherm van de Galaxy S8 tegenstaat is het feit dat ik zonder hoesje het scherm nog al eens onbedoeld aanraakt. Menig vogeltje is mij vroegtijdig ontschoten wanneer ik bijvoorbeeld Angry Birds speelde.

AW Poll

Nu genoeg over de afweging tussen schoonheid en nut. Het is tijd om jullie mening te vragen in de AW Poll van deze week:


0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk