AW Poll: privacy of functionaliteit? Wat vind jij belangrijk?

AW Poll: privacy of functionaliteit? Wat vind jij belangrijk?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is privacyweek op Androidworld en in de AW Poll willen we dit keer onderzoeken wat onze lezers het belangrijkste vinden: kiezen ze de dienst met de beste functionaliteiten of staat privacy helemaal voorop?

Privacy vs functionaliteit

Voor alle populaire apps en diensten bestaan er tal van alternatieven die uitpakken met een strengere beveiliging, meer respect voor je privacy en een code die je gewoon open-source kan raadplegen. Stel je je vragen bij de betrouwbaarheid, neem dan even een kijkje in de code.

Waarom gebruiken we dan met zijn allen geen OpenMaps voor navigatie, of DuckDuckGo als zoekmachine? Daarvoor zijn verschillende redenen. Als eerste heb je gewoonte. Een doorsnee tevreden gebruiker die al jarenlang Chrome gebruikt, zal niet zomaar met de Vivaldi-browser aan de slag gaan. Anderzijds hebben veel van deze tools niet de marketingmachine en omzet die een groot techbedrijf heeft. Ze hebben een lagere omzet omdat ze inkomsten uit gepersonaliseerde advertenties mislopen en werken in veel gevallen met een team dat deels uit vrijwilligers bestaat. De diensten zien er vaak ook wat minder gelikt uit en scoren in bepaalde gevallen niet zo goed als het gaat om gebruiksgemak.

Gerelateerde artikelen

"Dat is het kernprobleem van de internetbeveiliging momenteel: de moeilijke afweging die je als ontwikkelaar maakt tussen de belofte voor beveiliging en privacy enerzijds, en functionaliteit anderzijds", zei beveiligingsexpert Donny Maasland van ESET Nederland in een recent interview tegen Androidworld. Voor bedrijven die de nadruk leggen op privacy is het lastiger op nieuwe functies aan eenzelfde tempo te ontwikkelen. Anderzijds zorg je er wel voor dat je gegevens niet in de handen vallen van een groot techbedrijf dat de informatie over jou verzamelt om geld te verdienen met advertenties.

AW Poll

Maar hoeft het een probleem te zijn dat privacyvriendelijke apps en diensten er minder gelikt uitzien, wat functies missen en minder gebruiksvriendelijk zijn? Dat willen we aan jou vragen in deze AW Poll. Laat je stem achter en licht jouw antwoord verder toe in de reacties onderaan dit artikel.

AW Poll: privacy of functionaliteit? Wat vind jij belangrijk?

Themaweek privacy op Androidworld

De AW Poll van vandaag is onderdeel van de themaweek over privacy op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk