AW Poll: jullie luisteren het liefst naar (onze) audiopodcasts

AW Poll: jullie luisteren het liefst naar (onze) audiopodcasts

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AW Poll: podcasts

Claudia, Dim en Sebastien zijn de afgelopen week van start gegaan met de eerste live-podcast in een lange tijd. Het ‘podcastteam’ was overgeschakeld naar een audiopodcast, maar nam het besluit om de podcast persoonlijker te maken door het (met video) via YouTube op te nemen. Zo konden lezers ook live inschakelen en eventueel vragen stellen. Onder de streep willen wij de beste ervaring voor jullie bieden; vandaar dat de podcasts ook op de gebruikelijke platformen terug te vinden is. Dat zal ook zo blijven. Wel was het voor ons belangrijk om te polsen naar de wensen, zodat wij de podcast daarop aan kunnen passen.

Luister onze eerste live podcast van 2020 via YouTube

Wij willen uiteraard de beste Android-nieuwssite en -community blijven. Juist daarom hebben wij de recente AW Poll afgestemd: op basis van de resultaten zullen wij onze podcasts optimaliseren. Heb je feedback (zowel positief als negatief): plaats het in de reacties. Wij zullen jullie reacties bekijken en meenemen voor toekomstige podcasts. Zo geven jullie aan dat de voorkeur ligt bij audiopodcasts; die zullen wij ook zeker blijven bieden. Tegelijkertijd zijn er 22 stemmen binnengekomen voor onze videopodcasts. Met ons huidige beleid – met video- en audiopodcasts – vullen wij deze vraag alvast in.

Duur podcasts

Een podcast kan afgelopen zijn na één uur, maar het zou ook slechts een kwartiertje kunnen duren. Via de AW Poll laten jullie weten dat de voorkeur op podcasts met een duur van 30 minuten, of iets minder (37 stemmen), terwijl minder stemmen (21 stuks) binnen zijn gekomen voor podcasts met een maximale duur van 60 minuten. Het tijdstip van publicatie, heeft maar weinig invloed op jullie luisterpatroon; 26 stemmen zijn binnengekomen voor: “Ik heb geen voorkeur over het tijdstip, ik luister sowieso”. Wel zijn 14 stemmen binnengekomen voor een Androidworld-podcast in de avond.

AW Poll podcasts-uitslag

Jullie luisteren het liefst kortere podcasts, van maximaal 30 minuten

Verder hebben 58 lezers aangegeven ‘geen interesse te hebben in podcasts’. Dat hoeft uiteraard ook niet; wij blijven jullie voorzien van geschreven artikelen, ook tijdens de coronacrisis. Tot slot lieten jullie in de reacties weten dat ‘goed geluid’ erg belangrijk is voor een podcast. Slecht geluid nodigt niet uit voor ‘nog een aflevering’, aldus Shogun en Remco. Wij gaan uiteraard aan de slag met jullie verbeterpunten; vanuit de gehele Androidworld-redactie, dank voor de informatie. Be safe en geniet van de podcasts. Welke podcasts luister jij het liefst? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk