AW Poll: de Play Store of Google-apps zijn voor jullie echt vereisten

AW Poll: de Play Store of Google-apps zijn voor jullie echt vereisten

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AW Poll: Play Store

Op 19 september verscheen, voor het eerst gedurende de afgelopen jaren, een telefoon zonder de Google Play Store. Het bedrijf kreeg in mei te maken met sancties van de Amerikaanse overheid en staat sindsdien op de Entity List – waardoor het niet met Amerikaanse partijen mag handelen. Ook Google valt onder het handelsverbod, waardoor het onmogelijk is om Play Store-certificaten aan te vragen. Ondanks de slechte vooruitzichten, verwacht Huawei zo'n 20 miljoen Mate 30-series telefoons te verkopen. In elk geval niet aan jullie, zo blijkt wel uit de resultaten van de AW Poll van 24 september.

Uitslag AW Poll

Het antwoord op onze vraag is oorverdovend

Op de vraag of jullie een telefoon zou kopen zonder de Play Store of Google-apps kwam een oorverdovend antwoord: nee. Van de 1.090 geldige stemmen, gaan er 691 naar ‘nee’ (63,4 procent), terwijl slechts 13,8 procent van de stemmen uitgaan voor ‘ja’. Het gaat specifiek om stemmers die op zoek zouden gaan naar alternatieve methodieken om de Play Store te installeren. Alhoewel je soms schimmige methodes terugvindt, hebben wij ook een (simpele) manier omschreven. Het is dus vrij gemakkelijk om de appwinkel te installeren – al zullen niet alle apps (voornamelijk banken) werken.

Niet alleen negatief

Bij het missen van de Play Store, volgt er vaak negatieve of pessimistische berichtgeving. Niet zo gek, als je bedenkt dat het overgrote deel van de mensen vast zit aan de Google Play Store. Toch is er ook een groep, die de verandering juist positief inziet. Dat geldt voor 8,0 procent van de stemmen bij de poll (87 stemmen). Als laatste is er nog de groep – die geen problemen zou hebben met externe-apps, als de alternatieve apps maar de moeite waard zijn. Als Huawei eenmaal de juiste alternatieve apps verkrijgt dan zou het wel zonder Google kunnen leven, maar dat is voorlopig nog niet het geval.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk