AW Poll: de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus zijn duur, welke prijs lijkt jou redelijk?

AW Poll: de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus zijn duur, welke prijs lijkt jou redelijk?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Kostprijs vlaggenschepen

Onlangs publiceerden we hier op Androidworld over de kostprijs van onderdelen bij Huawei's- en Samsungs toptoestellen in vergelijking met de iPhone XS Max. De P30 Pro bleek een duurdere cameramodule te bezitten dan de iPhone, maar Samsungs S10 Plus heeft het duurste scherm. Toch bleek dat de winstmarge die de drie fabrikanten per verkochte telefoon behalen erg dicht bij elkaar lag. Al schept de prijs van onderdelen natuurlijk niet het volledige beeld, zonder de extra meegerekende kosten voor fabrikanten zoals onderzoek (R&D). R&D kan de prijs van vlaggenschepen voor de fabrikanten doen oplopen.

Huawei P30 Pro

Dat de P30 Pro en de S10 Plus allebei toppers erg populair zijn, bestaat geen twijfel over en werd onlangs duidelijk in onze recente 'battle' tussen de twee. Toch kan je er niet omheen dat je veel geld kwijt bent aan deze toestellen, terwijl je in de beginjaren van Android voor 600 euro het absolute vlaggenschip in huis haalde. Een telefoon met dergelijk prijskaartje wordt door media vandaag als een midrange-toestel bestempeld. Zelfs de voordeligere S10e van Samsung kost met zijn prijs van 749 euro nog steeds een stuk meer dan wat we vroeger gewend waren. Oh, en laten we het ook even niet hebben over de prijs van foldables.

Gelukkig hebben we ook geen klagen wat betreft sterke toestellen in het hogere middensegment met telefoons als de OnePlus 6T of de Mi9 van Xiaomi - waar je binnenkort een review van mag verwachten. Wie minder dan 1000 euro wil uitgeven, de overgrote meerderheid van de Android-gebruikers, haalt op die manier gelukkig alsnog een geweldige telefoon in huis.

AW Poll

In de AW Poll willen we je de vraag stellen: een P30 Pro of een Galaxy S10 Plus, vanaf welk bedrag zou jij ze willen aanschaffen? Vind je dat deze telefoons gezien hun meerprijs voldoende meerwaarde bieden ten opzichte van een toestel uit het hogere middensegment, of zou je ze voor minder geld willen kopen? Laat je stem achter in deze poll en leg ook uit waarom je voor die optie hebt gestemd.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk