AW Poll: geen console, jullie gamen vooral op je smartphone

AW Poll: geen console, jullie gamen vooral op je smartphone

De Androidworld-lezers het het vaakst op zijn of haar telefoon. Consolegamers waren in onze wekelijkse AW Poll flink in de minderheid, en ook tablets, gameaccessoires voor je telefoon of speciale gamingtelefoons kunnen jullie niet bekoren.

Mobiele gamemachine

Smartphones zijn erg vaak de productiviteitsmachine in onze broekzak, maar uiteraard zijn ze ook erg geschikt om even de tijd te doden met een ontspannende game. Een toiletbezoekje? Dat duurt dan op de pot net iets langer dankzij een potje Mario Kart.

De tijden zijn beter dan ooit tevoren voor wie zijn telefoon wil gebruiken om te gamen. Niet alleen zijn onze smartphones krachtiger geworden, maar ontwikkelaars brengen steeds vaker hun bekende titels ook op telefoons uit. Assassin's Creed, League of Legends, Diablo of Forza, al deze reeksen vind je gewoon in de Play Store. Volgens onze recente bevraging gamet 48,2 procent van onze lezers gewoon vanaf de telefoon. Spelconsoles (8,0%) of tablets en Chromebooks (8,5%) zijn veel minder aan de orde. En slechts weinigen hebben een speciale zogenaamde gamingtelefoons zoals de ASUS ROG Phone 5 en de Lenovo Legion Phone Duel (2%), dat blijkt uit de AW Poll van deze week.

AW Poll: geen console, jullie gamen vooral op je smartphone

Keep it simple

Daarbovenop komt nog dat cloudgaming zijn opwachting maakt. Diensten als NVIDIA GeForce Now, Stadia en Xbox Cloud Gaming laten je de meest veeleisende games op je smartphone spelen met behulp van alleen je internetverbinding. Gebruik daarbij nog een controller, eventueel een zoals de Razer Kishi die speciaal voor smartphones is gemaakt, en je hebt een geweldige game-ervaring. Toch gebruikt maar 1% van jullie ook echt regelmatig een controller. Keep it simple is de boodschap.

Natuurlijk is er ook een grote groep voor wie die smartphonespelletjes in zijn geheel niet hoeven. Deze telefoongebruikers lezen in de plaats een extra nieuwsartikel, gaan met een app op zoek naar producten van de lokale boer, of controleren of hun telefoon nog waterdicht is. En vooral of de app die de waterdichtheid controleert, mogelijks om de tuin kan worden geleid. AW Telegram-groep, we kijken naar jullie.

Stadia
Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Meer info

Lees meer over:
Androidgames Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer