AW Poll: Dit (komende) OnePlus-model zullen jullie het liefste in 2019 kopen

AW Poll: Dit (komende) OnePlus-model zullen jullie het liefste in 2019 kopen

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

AW Poll: OnePlus

Voor als je veel technieuws leest is er een grote kans dat je OnePlus kent en ergens op je shortlist staat voor je volgende smartphone. Het merk biedt al jaren veel waar voor zijn geld. Dit jaar zal het een eerste poging doen om echt mee te doen met grote jongens als Samsung en Huawei met de OnePlus 7 Pro. Hierbij zal het alles proberen om een zo hoogwaardig en compleet mogelijk toestel neer te zetten voor een scherpe prijs. De reguliere OnePlus 7 zal de opvolger van de OnePlus 6T worden waar zoals we van het bedrijf gewend zijn een goede combinatie tussen functionaliteiten, kwaliteit en prijs zullen krijgen.

De strategie van OnePlus is altijd al geweest om zo goedkoop mogelijk te beginnen, zo marktaandeel en bekendheid te vergaren en daarna langzaamaan de prijs van hun toestellen te verhogen. Dat leidde tot nu toe van een prijs van 269 euro van de OnePlus One in 2014 tot een vanafprijs van 559 euro van de OnePlus 6T, met recente geruchten dat de komende OnePlus 7 Pro voor 749 euro over de toonbank zal gaan. Nog steeds fors minder dan soorgelijke concurrentie van vandaag de dag. Laatst bleek al uit een AW Poll over wat jullie maximaal aan de Huawei P30 Pro of Samsung Galaxy S10 Plus met een adviesprijs van 999 euro zouden willen uitgeven. Hierbij gaf 1/3de van de stemmen aan dat tussen de 500 en 600 euro maximaal was, precies de prijscategorie waarin de huidige OnePlus 6 en 6T vallen.

AW Poll uitslag OnePlus-model

OnePlus heeft in 2015 eenmalig een middenklasser uitgebracht in de vorm van de OnePlus X. Deze telefoon kostte 269 euro maar heeft nooit een opvolger gekregen. Jullie kregen in de AW Poll van deze week de keuze voor welk (toekomstig) OnePlus-model jullie zouden gaan. Hierboven valt de uitslag te zien, met als winnaar de categorie 'ik kijk naar andere merken.' Hier stemt meer dan een derde van de in totaal 530 stemmen op, een aanzienlijk aantal. Kennelijk kan OnePlus nog niet iedereen aanspreken.

De OnePlus 7 weet met ongeveer een vijfde van alle stemmen (20%) een betere beeld voor het merk te schetsen, terwijl de duurdere maar luxere uitgerust OnePlus 7 Pro met pop-up camera en 90 Hz scherm daar vlak achter komt met 18%. Een nieuwe uitgave van de OnePlus X doet het ook niet slecht met 17% van de stemmen maar is slechts goed voor een vierde plek. Ten slotte wacht een kleine 10% op een goedkopere OnePlus 6T, die momenteel vanaf 559 euro te verkrijgen is.

Op 14 mei zullen we erachter komen wat de alle prijzen van de twee komende OnePlus-toestellen zullen zijn, maar het lijkt er nu op dat OnePlus allereerst zijn best moet doen om mensen überhaupt te overtuigen om hun smartphones te kopen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk