AW Poll: nog lang niet iedereen heeft het NL-Alert-controlebericht binnengekregen

AW Poll: nog lang niet iedereen heeft het NL-Alert-controlebericht binnengekregen

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat jaarlijks getest wordt via een controlebericht dat om 12.00 uur naar alle smartphones verstuurd wordt. Dit jaar vond de test plaats op 3 juli en 4 december. Samen met het afgaan van het luchtalarm en allerlei rinkelende smartphones heeft NL-Alert weer voor de nodige decibellen gezorgd.

Helaas ontvangt nog niet iedereen het controlebericht, zo blijkt uit de resultaten van de vorige AW Poll en ook dit keer is dat weer het geval. In juli van dit jaar hebben we dezelfde vraag aan jullie gesteld en toen bleek dat van de 1086 mensen 68% het bericht had ontvangen, iets meer dan twee derde dus. 1% wist het niet meer en 31% had dus geen bericht ontvangen. Mocht de overheid iedereen willen bereiken, dan is 68% echt te laag, want je mist bijna een derde (31% in de poll) van de bevolking.

Dit keer hebben er in totaal 971 mensen gestemd en hiervan heeft 75.6% afgelopen maandag een controlebericht ontvangen. Een heel klein aandeel weet het niet (meer) en 23.7% heeft geen bericht gehad. Vergeleken bij de vorige poll van juli is er wel een verbetering te zien, maar nog altijd is er bijna een kwart van de mensen die geen bericht heeft gekregen. In het geval van een ramp of calamiteit is dat aantal natuurlijk onaanvaardbaar.

Redenen?

In de reacties en op Facebook hebben veel mensen aangegeven de instellingen volgens de instelhulp te hebben ingesteld, maar alsnog geen bericht ontvangen. Weer anderen hebben helemaal niets ingesteld en ontvangen de NL-Alert als gepland, of krijgen altijd normaliter een bericht alleen vorige week maandag niet.

Wat nu precies hiervan de reden is, weten we helaas niet. Hopelijk krijgen we bij de uitslag van de volgende AW Poll over NL-Alert een betere uitslag te zien.

Lees meer over:
AW Poll NL-Alert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties