AW Poll: jullie delen Netflix het meest binnen je eigen huishouden

AW Poll: jullie delen Netflix het meest binnen je eigen huishouden

AW Poll: Netflix

Er zijn maar weinig diensten die het succes van Netflix weten te evenaren. Het succes van Netflix kan echter nog een stuk verder reiken: de dienst wordt veel gedeeld – ondanks dat er meerdere mensen op één account zitten, uit meerdere huishoudens, krijgt het maar een keer de contributie. Dat er op termijn maatregelen genomen gaan worden, moge duidelijk zijn. Netflix heeft onderzocht wie hun account met anderen deelt, op termijn zou het de praktijken willen aanpakken. Hoe Netflix zijn maatregelen gaat uitrollen is nog onbekend: het aantal toegestane IP-adressen limiteren, zou een optie zijn.

AW Poll Netflix delen

Als Netflix de maatregelen daadwerkelijk door gaat voeren, dan zal het een behoorlijke klus zijn. Uit de AW Poll, blijkt dat veel van jullie je Netflix-account delen. In totaal kwamen er sinds dinsdag al 811 stemmen binnen. Van de 811 stemmen, kwamen er 650 stemmen binnen voor de ‘keuzes’ waar het delen van je Netflix-account aan de orde komt. Veruit de meeste stemmen kwamen binnen voor de optie: 'Ik deel mijn Netflix-account met mensen binnen het eigen gezin of huishouden', 335 om zo precies als mogelijk te zijn. Het delen binnen en buitenshuis gebeurt minder vaak, met 168 stemmen.

Niet (meer) delen

Uit de 811 stemmen op de AW Poll, kwamen ook 112 stemmen naar voren van gebruikers die tot op heden nog geen Netflix-account hebben gedeeld. Als laatste is er een groep van 49 mensen die zegt ‘er niks over te weten’, of niks over zou willen zeggen. Uiteindelijk is het maar de vraag of Netflix de klanten gaat beperken bij het gebruiken van zijn dienst. Ze kunnen uiteraard accounts stopzetten of pauzeren – maar dat geeft ook een negatieve ‘smaak’ bij de dienst. Misschien volgt Netflix met zijn eigen smaak op het ‘familie-abonnement’ van Spotify: ondertussen blijven we met zijn allen lekker accounts delen.

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer