AW Poll: zo lang hebben jullie je huidige smartphone

AW Poll: zo lang hebben jullie je huidige smartphone

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

AW Poll levensduur smartphone

Het is soms wikken en wegen: wil ik een nieuwe smartphone, of kan m'n huidige nog even door? Wil ik het snelste van het snelste, of ben ik nog tevreden? Tegenwoordig gaan smartphones langer mee dan hun voorgangers vanwege de toename in processorkracht en opslag. Dit maakt het gebruik op de lange termijn net wat gemakkelijker. De laatste tijd zien we ook nog een stijging in prijzen van smartphones vanwege duurdere componenten die worden gebruikt. Je zou dus denken dat door deze drie redenen mensen langer met hun smartphone doen.

AW Poll levensduur smartphones

Ten eerste de mensen die hun smartphone minder dan 6 maanden hebben. In de comments kwamen veel mensen voorbij die net een OnePlus 6 hebben gekocht. Deze zijn net nieuw en behoren ook tot deze categorie. In totaal van de bijna 2.500 stemmen, wat vrij veel is voor een AW Poll, heeft 17% hun smartphone korter dan 6 maanden. Vergeleken met een jaar terug is dit exact hetzelfde!

Kijkend naar de periode tussen 6 maanden en 1 jaar zien we het eerste grote verschil. Deze categorie was in 2017 nog 21% groot. Dat percentage is nu gedaald naar 14%. Dit verschil is grotendeels te verklaren door naar de categorie tussen de 2 en 3 jaar te kijken: deze is gestegen van 19 naar 24%.

Daarnaast doet nu 13% van de mensen langer dan 3 jaar met hun smartphone, 3% meer dan vorig jaar. De categorie tussen 1 en 2 jaar is nagenoeg hetzelfde gebleven met een percentage van 32%, de grootste categorie van alle mogelijkheden.

Kortom, mensen doen inderdaad langer met hun smartphone. Met de huidige staat van smartphones hoeft dat geeneens een slechte keuze te zijn. Zelf heb ik ook ruim 3,5 jaar gedaan met mijn Nexus 5 gedaan en vond ik het jammer dat ik moest wisselen naar een nieuwe. In de comments zag ik zelfs nog iemand die vandaag de dag nog deze telefoon gebruikt. Hulde! Volgend jaar maar een categorie langer dan 5 jaar toevoegen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk