AW Poll: laad jij je smartphone 's nacht op?

AW Poll: laad jij je smartphone 's nacht op?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Brandrisico

Smartphones komen veel in het nieuws als het gaat ontploffing, explosies, vonken en andere brandgevaarlijke omstandigheden. Zo zagen we onlangs nog deze video van een in een borstzak exploderende smartphone en een Moto E4 Plus die ontplofte. Daarnaast weten we allemaal wat er met de te grote accu in een te kleine uitsparing van de Samsung Galaxy Note 7 gebeurde.

Maar er zijn ook gevallen van brandschade ten gevolge van de smartphone in de Benelux. In juni bracht de brandwondenstichting in België, Oscare, het nieuws dat er tot die maand al 30 mensen waren met (lichte) brandwonden vanwege smartphones en opladers. Vanochtend bracht het Verbond van Verzekeraars hun jaarlijkse Risicomonitor Woningbranden uit met meer nieuws over smartphones en laders.

De verzekeraars geven aan dat de helft van alle woningbranden wordt veroorzaakt door elektronische apparatuur. Vooral het aan laten staan en het opladen van deze apparaten tijdens de nachtrust vormen een risico. Dit is vooral gevaarlijk omdat je 's nachts slaapt en dus niet doorhebt wat er op het nachtkastje naast je bed gebeurt tijdens het laden. Daarnaast worden toestellen 'overladen' en vaak ook gebruik gemaakt van slechte kabels.

Het advies is om de smartphone overdag op te laden waar je bij bent. Bijvoorbeeld op het werk of tijdens het tv-kijken. Als je dan toch je smartphone 's nachts wil opladen, zorg er dan in ieder geval voor dat er goede rookmelders in de slaapkamer hangen. Als er iets gebeurt, word je in ieder geval op tijd gewekt.

AW Poll

Wij zijn benieuwd of jullie ook schuldig zijn aan het 's nachts opladen van de smartphone. Argumenten of alternatieven zien we graag in de reacties. Stemmen maar!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk