AW Poll: jullie kopen veel telefoons tussen de 150 en 300 euro

AW Poll: jullie kopen veel telefoons tussen de 150 en 300 euro

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AW Poll: aanvaardbare prijzen

Herinneren jullie nog de dagen van de Galaxy S4 of S5, of wat dacht je van een LG rond dat tijdperk. Juist, de prijzen die starten rond de € 599 zijn een unicum geworden. OnePlus en Xiaomi bieden nog high-end smartphones aan tussen de € 400 tot 600, maar de concurrentie is inmiddels binnen een ander prijssegment actief. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10 met een adviesprijs van € 899, of de iPhone XS Max van € 1.200. Voor de AW Poll vroegen wij ons af wat jullie betaalde voor je huidige smartphone: met een duidelijk antwoord. Er zijn 1.341 antwoorden via de poll verschenen.

Samsung Galaxy S10e

Zelfs het goedkoopste model, de S10e, is zo goedkoop niet meer.

Laten we maar beginnen bij het segment met de minste stemmers: tussen de € 0 en 150, slechts 4,0 procent van de stemmen kwamen binnen voor deze prijscategorie. Opvallend is dat het percentage zo laag ligt, omdat het juist te categorie is voor de instapsmartphones. Er is klaarblijkelijk veel meer interesse in een iets duurdere telefoon. Dat laten jullie ook zien, 22,8 procent van de stemmen (306 stemmen) kwam binnen voor de prijscategorie tussen de € 150 en 300. Voor velen een interessant segment, vooral nu Nokia en Motorola zeer interessante telefoons in juist dat segment uitbrengen.

AW Poll prijzen smartphones

Mijn verwachting was dat het segment tussen de € 300 tot 450 euro als tweede op de lijst zou staan, maar dat is juist niet het geval. In plaats daarvan staat deze categorie op de derde plaats met 20,0 procent van de stemmen. Wat staat er dan wel op de tweede plaats? Juist, de categorie tussen € 450 en 600 – met 21,4 procent (287 stemmen) van alle ingebrachte stemmen. De categorie van boven de € 900 verdient ook een eervolle vermelding, met 99 stemmen (7,4 procent). Het komt niet als een verrassing dat er ook stemmen zijn voor zulke dure telefoons, nu smartphones steeds duurder worden.

OnePlus 7 Pro - Nebula Blue

OnePlus doet, net zoals Samsung en Apple, mee met de prijsstijgingen.

Conclusie: veel midrange

Telkens als we naar een toestellancering van bijvoorbeeld Huawei toereizen, gaat het om de high-end-reeks. Toch is dat niet waar een consument voor kiest, dat zou immers een behoorlijk gat opleveren in de maandelijkse begroting. Dat laten jullie ook zien, want de meeste toestellen worden nu eenmaal tussen de € 150 en 600 verkocht (64,2 procent). Het valt dan ook te bezien of fabrikanten de stijging door blijven zetten, of dat ze de prijs van hun toestellen terug gaan schroeven. Ook voor een Xiaomi óf OnePlus een belangrijke conclusie: stijg niet te hoog, zoals ze nu hebben gedaan met hun 7 Pro...

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk