AW Poll: jullie zijn het erover eens, de Xiaomi Mi 11 Ultra is hot!

AW Poll: jullie zijn het erover eens, de Xiaomi Mi 11 Ultra is hot!

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Voel je zo'n 1200 euro branden in je zakken? Dan is het misschien tijd om eens naar de Mi 11 Ultra te gaan kijken. Deze Ultra biedt mogelijk de beste specificaties van een Xiaomi-telefoon ooit. Afgelopen week vroegen wij of de specificaties ook goed vallen bij onze lezers; ditmaal lees je daarover de uitslag.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi pakt flink uit voor zijn Mi 11-serie en introduceerde maandag een tweetal nieuwe telefoons, de Mi 11i en Mi 11 Ultra. Het laatstgenoemde toestel is de duurste Mi 11-telefoon en krijgt voor die prijs een geheel vernieuwd ontwerp. Met name de achterzijde van de Mi 11 Ultra ziet er ‘anders uit’ dan we gewend zijn van de Xiaomi Mi 11. In tegenstelling tot de minimalistische cameramodule van de Mi 11, pakt Xiaomi op de Mi 11 Ultra flink uit – er is zelfs een scherm aanwezig in de module.

Gerelateerde artikelen

Het scherm heeft een 1,1-inch diagonaal en kan gebruikt worden om de tijd af te lezen en werkt als spiegel, zodat je selfies kunt maken met de camera's achterop de Mi 11 Ultra. In totaal zijn er drie camera's aanwezig achterop de Mi 11 Ultra, te beginnen bij de 50 MP-hoofdcamera: de GN2 uit de ISOCELL-collectie van Samsung afkomstig. Voor de groothoek- en telefotocamera's zet Xiaomi sensoren in met elk een resolutie van 48 MP – waarbij de telefotocamera vijfmaal optisch inzoomt.

AW Poll: jullie zijn het erover eens, de Xiaomi Mi 11 Ultra is hot!

Voorop de Mi 11 Ultra vinden we een scherm dat afkomstig is uit de Mi 11, met een diagonaal van 6,81-inch en een QHD+-resolutie (3.200 x 1.440 pixels) en een 120 Hz-verversingsfrequentie. Onder de motorkap zien we eveneens details die we kennen uit de Mi 11, zoals de Snapdragon 888 en een opslagcapaciteit tot 256 GB en maximaal 12 GB-werkgeheugen. In tegenstelling tot de reguliere Mi 11 kan de Mi 11 Ultra wel veel sneller draadloos opladen: met de juiste oplader gaat dit volgens de Chinese fabrikant met maximaal 67 watt. Voor alle details van de Ultra kun je terecht in dit artikel.

AW Poll, dit vinden jullie

Met bovenstaande specificaties gaat Xiaomi direct de concurrentie aan met de Samsung Galaxy S21 Ultra, zonder zich direct op hetzelfde prijspunt te richten. Goedkoop is de Xiaomi Mi 11 Ultra echter ook niet: het toestel zal in Nederland en België verkocht worden voor 1.199 euro. In de AW Poll van dinsdag vroegen wij jullie of het toestel ‘hot or not’ is. Uit de AW Poll-uitslagen blijkt dat jullie wel te spreken zijn over de Mi 11 Ultra van Xiaomi.

Gerelateerde artikelen

Zo'n 69,6 procent van de lezers vinden de Xiaomi Mi 11 Ultra ‘hot’. Uit de reacties blijkt echter al dat dit voor een groot deel van de lezers niet betekent dat hij op een verlanglijstje komt te staan; gezien de adviesprijs van de Ultra, was dit natuurlijk te verwachten. Toch is het goed om te zien dat Xiaomi zulke toestellen uitbrengt. Niet om jullie jaloers te maken, maar om nieuwe dingen te proberen en daarmee innovatie te stimuleren.

AW Poll: jullie zijn het erover eens, de Xiaomi Mi 11 Ultra is hot!

Waarvan hoop jij dat Xiaomi het volgend jaar op een goedkopere telefoon toepast? Wil dat je dat de telefoons sneller kunnen opladen, zou jij liever makkelijker selfies kunnen maken met de camera's of zit jij eigenlijk te wachten op (nog) betere camerasensoren voor in telefoons? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk