AW Poll: jullie vertrekken voorlopig niet bij Google Foto's

AW Poll: jullie vertrekken voorlopig niet bij Google Foto's

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na zes jaar gratis opslag te hebben aangeboden voor foto's en video's, kwam er dinsdag een einde aan dat extraatje van de zoekgigant. Voor elke nieuwe foto en video die je in de Foto's app uploadt, ben je opslagruimte kwijt. Of dit mensen verleidt om een andere opslagdienst te gaan gebruiken? Lees het in de AW Poll-uitslag.

Gratis Google Foto's-opslag

Onbeperkte gratis opslag, weliswaar tegen een lagere kwaliteit, kon geen eeuwigheid duren. Toch is het na zes jaar even wennen dat elke foto of video die wordt geüpload opslagruimte zal innemen op je Google-account. Begint de 15 GB-opslaggeheugen die je gratis krijgt bij elk Google-account vol te lopen, dan is het tijd om na te denken over alternatieven voor het maken van back-ups van je foto's en video's, of om te beslissen dat je een betaald abonnement neemt bij Google One om voldoende opslag te bemachtigen voor de opslag van je foto's en video's. Als je Google-opslag gevuld is, zal Google Foto's namelijk direct stoppen met het maken van digitale back-ups.

Alternatieve werkwijzen

Google heeft wel een tijdelijke oplossing: het laat je namelijk wazige foto's, schermafbeeldingen en grote video's verwijderen met een eigen opschoningstool. Daarnaast kun je via de Google One-website in een paar korte stappen opslag besparen door bestanden van andere Google-diensten op te ruimen; dit proces kan ook via de telefoon worden uitgevoerd. Je leest er hier alles over.

Wil je liever geen abonnement op Google One of lukt het niet om voldoende opslag vrij te maken om voorlopig nog back-ups te maken op je Google-account, dan zijn er verschillende alternatieven om naar te kijken. Zo kan je bijvoorbeeld een NAS, kort voor Network Attached Storage, in gebruik nemen. Een NAS is via de cloudsoftware meestal gemakkelijk te bereiken, ook buitenshuis, en met een app zoals DS Files van Synology kun je gemakkelijk back-ups laten maken van bestanden op je telefoon.

Gerelateerde artikelen

Let wel, een NAS vereist onderhoud en met een NAS ben je zelf verantwoordelijk voor de opslag en bescherming van de bestanden. Je zou verder kunnen kijken naar alternatieve clouddiensten; of je daarmee goedkoper uit bent dan bij Google, zal afhangen van de cloudprovider. Nadeel aan deze optie, is dat back-ups meestal handmatig uitgevoerd moeten worden. Er zijn vaak geen apps als Foto's om de back-ups automatisch te laten plaatsvinden.

AW Poll, dit doen jullie

Er zijn dus voldoende opties om het gebruik van Foto's door te zetten, of om een alternatieve optie uit te pluizen. Voor de AW Poll vroegen wij jullie afgelopen week wat jullie van plan zijn om te doen nu Google Foto's geld gaat kosten. Het overgrote deel van de Androidworld-lezers geeft aan zich geen zorgen te maken – ze blijven Foto's voorlopig gebruiken omdat ze nog voldoende opslag voor de back-ups hebben. Dat zegt 40,1 procent van de lezers die hebben gestemd.

AW Poll: jullie vertrekken voorlopig niet bij Google Foto's

Niet alle lezers hebben nog voldoende opslag in hun Google-account, wat hen ertoe dwingt om een One-abonnement te nemen, dat antwoorde 28,3 procent van de stemmers. Uiteindelijk neemt 16,8 procent van de lezers die een stem uitbrachten afscheid van Foto's. Zij gaan voortaan hun foto's en video's opslaan op een NAS of externe harde schijf.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk