AW Poll: jullie bezitten maar wat graag cryptomunten, zoals Bitcoin

AW Poll: jullie bezitten maar wat graag cryptomunten, zoals Bitcoin

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Etherium lijken alsmaar populairder te worden. Of dit ook bij de Androidworld-lezers het geval is, vroegen wij in de AW Poll van afgelopen dinsdag. In dit artikel lees je alles over crypto als Bitcoin en de populariteit onder Androidworld-lezers.

Cryptocurrencies

Na jaren van weerstand lijkt de populariteit van crypto door het dak te schieten, onder andere door de alsmaar stijgende prijzen – een gevolg van de ‘beperkte beschikbaarheid’ van munten als Bitcoin. Van zodra je je hand legt op een deel van zo'n digitale munt is het ontzettend belangrijk om de koers blijvend in de gaten te houden. Begin dit jaar wist Elon Musk bijvoorbeeld de Dogecoin de lucht in te prijzen. Veel mensen kregen interesse in de munt. Vlak daarna besloot de Tesla-topman om kort een communicatiestop over de munt in te lassen, met dalende prijzen als gevolg. Interesse in de crypto – zo'n digitale munt – verdween als sneeuw voor de zon.

Gerelateerde artikelen

Zeer volatiele prijzen maken onderdeel uit van de risico's van het beleggen in ‘cryptocurrencies’, een risico dat je met mobiele apps vaak kunt verlagen. Niet omdat de koers stabieler blijft als je een app op je telefoon installeert, maar omdat de koers met apps als Blockfolio gemakkelijk kunt volgen. De apps bieden vaak een instelling om te waarschuwen bij een ‘koers die sneller daalt’ dan gewenst. In de wereld van cryptocurrencies kan zo'n snelle koerswijziging wijzen op het barsten van een bubbel.

AW Poll: jullie bezitten maar wat graag cryptomunten, zoals Bitcoin

Als je eenmaal in het bezit bent van cryptocurrencies, dan wil je dit uiteraard zo goed als mogelijk in beheer kunnen nemen. Voordat je crypto in beheer kunt nemen, dien je ze uiteraard wel eerst aan te schaffen. Zo'n aankoopproces kun je onder andere doorlopen via apps als het Nederlandse Blox, een ‘wallet’ voor je cryptomunten. Het aanschaffen van munten is ook mogelijk via een exchange, dat verschilt wel van de (makkelijke) aanschaf via een wallet, de precieze verschillen kun je hier terugvinden.

AW Poll, dit vinden jullie

Nu is het natuurlijk de vraag of jullie graag cryptocurrencies kopen, of dat het aanvoelt als een ‘ver van mijn bed-show’. Antwoorden uit de recente AW Poll wijzen op het eerste. Zo'n 69,2 procent van de Androidworld-lezers geeft aan in het bezit te zijn van cryptocurrencies. Verder geeft 10,9 procent van de lezers aan nog geen munten te bezitten, maar ‘wel geïnteresseerd te zijn’. Opvallend is dat er zoveel bereidheid is om te investeren in munten met zo'n onzekere koers. Tegelijkertijd kun je in de wereld van crypto ook in korte tijd veel geld verdienen – de keerzijde van het risico dat je loopt.

AW Poll: jullie bezitten maar wat graag cryptomunten, zoals Bitcoin

Tot slot is er een deel van de lezers, zo'n 13,8 procent, dat aangeeft helemaal niet aangesproken te worden door het concept achter crypto. Naast het hoge risico van de munten, speelt de ‘wereld achter crypto’ daarbij wellicht ook een rol. Wereldwijd wordt zo'n 0,6 procent van de beschikbare energie gebruikt om munten te ‘mijnen’ – Bitcoin an sich heeft ‘meer energie nodig’ dan op jaarbasis in Argentinië gebruikt wordt. Hoe kijk jij aan tegen de keerzijde van crypto? Laat het ons zeker weten in de reacties onder dit artikel.

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze nieuwe Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk