AW Poll: is de Pixel 5 een hero of zero, dit is wat jullie vinden

AW Poll: is de Pixel 5 een hero of zero, dit is wat jullie vinden

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Is de Google Pixel 5 een geslaagd toestel, of zou Google een nieuwe weg in moeten slaan om de aandacht vast te houden? Het is een vraag die de techcommunity bezighoudt. In de AW Poll vroegen wij om jullie mening, en ditmaal lees je het resultaat: is de Pixel 5 een hero, of juist een zero?

Google Pixel 5

Voor het eerst sinds de lancering van de Pixel-reeks in 2016 heeft Google het over een andere boeg gegooid. In plaats van twee Pixel-toestellen – een ‘standaard’ en een XL-variant – lanceerde Google ditmaal één ‘high-end’ Pixel-telefoon: de Google Pixel 5. Qua formaat ligt de Pixel 5 tussen eerdere standaard en XL-varianten van de high-end Pixel-toestellen als de Pixel 4 en Pixel 4 XL.

AW Poll: is de Pixel 5 een hero of zero, dit is wat jullie vinden

Op andere gebieden laat de zoekgigant eveneens zien dat het met de Google Pixel 5 een andere weg in is geslagen. In plaats van een high-end chipset te gebruiken, zoals de Snapdragon 865, is de Pixel 5 voorzien van een Snapdragon 765G-chipset, die thuishoort in het midrangesegment. Het scherm is – in tegenstelling tot de concurrentie – beperkt tot een 90 Hz-verversingsfrequentie en je hoeft met de Pixel 5 niet te rekenen op de snelste oplaadtijden. Google levert namelijk een 18 watt lader mee.

Bijzonder Pixel-toestel

Dat Google zijn high-end telefoons heeft omgevormd tot één telefoon in het hoge-midrangesegment heeft ook voordelen. Met name het prijskaartje van de Pixel-telefoon profiteert ervan. Voor de Pixel 4 (XL) betaalde je, zeker bij de duurste exemplaren, bijna 1.000 euro. Met de Pixel 5 houdt Google je bankrekening iets gezonder; het prijskaartje ligt in Europa namelijk op 629 euro, afhankelijk van het moment en waar je de telefoon probeert te kopen – in Nederland is hij duurder, omdat hij hier niet te koop is.

AW Poll: is de Pixel 5 een hero of zero, dit is wat jullie vinden

Claudia ging recent nog aan de slag met de Pixel 5 en besloot het toestel naderhand toch weer terug te stoppen in zijn doos: ze keerde terug naar de Pixel 4 XL. In haar review lees je dat de Google Pixel 5 heel veel goed doet, maar zeker op cameragebied niet per se de voorloper is. Wel is de Pixel 5, op het prijspunt waar hij voor te koop staat, een prima telefoon. Wel moet het toestel concurreren met telefoons als de OnePlus 8T en Mi 10T Pro van Xiaomi, twee ijzersterke telefoons.

AW Poll: wat vinden jullie?

Met de review nog vers in het geheugen, werd dinsdag de AW Poll gepubliceerd over de Pixel 5, met in de poll de vraag wat jullie van de Google Pixel 5 vinden. Uit de resultaten van de AW Poll blijkt dat jullie meningen erg uiteen liggen. Toch is er maar één winnaar, en dat is de software van deze Pixel-telefoon, zo geeft 33,2 procent van de lezers aan die aan de poll deelnamen. Met 28,9 procent van de stemmen, eindigt het compacte design van de Google Pixel 5 op een stevige tweede plaats.

Gerelateerde artikelen

Wat opvalt is dat jullie het toestel niet altijd in de eerste plaats geslaagd vinden wegens de camera’s. Slechts 11.4 procent van de deelnemers heeft deze optie aangekruist. Hoewel er geen cijfers zijn om deze resultaten mee te vergelijken, lijkt de camera niet meer in de eerste plaats de reden te zijn om een Pixel-toestel aan te schaffen. Wellicht heeft dat ook te maken met de voortgang van fabrikanten als OnePlus, die vaak camera’s leveren die foto’s maken die prima bruikbaar zijn voor social media.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk