AW Poll: is de Google Pixel 5 een hero of zero?

AW Poll: is de Google Pixel 5 een hero of zero?

Google presenteerde dit jaar een voordelige telefoon met minder krachtige hardware en een focus op software. Androidworld sprak deze week zijn finale oordeel uit over de Google Pixel 5 in de review. Is hij wat voor jou?

Google Pixel 5

Mijn collega Claudia kon onlangs haar tanden vastbijten in de Google Pixel 5. Je kan de volledige review van Googles toptoestel van 2020 hier lezen. Dit jaar veranderde het bedrijf van strategie, want we kregen slechts één model te zien met een 6 inch scherm. Dat formaat zal voor sommigen als muziek in de oren klinken, terwijl het voor anderen aan de kleine kant is.

Verder gebruikt Google niet langer de laatste high-end Snapdragon. Het bedrijf kiest daarentegen voor een midrange-chipset die 5G ondersteunt. Toch zien we dat Google op geen enkele manier echt wil uitpakken met hardware, want het bedrijf gebruikte grotendeels dezelfde cameraopstelling als bij zijn voorganger. Het bedrijf zette wel opnieuw in op camerasoftware en beeldverwerking.

AW Poll: is de Google Pixel 5 een hero of zero?

Software is meer dan ooit Googles grootste sterkte voor de Pixels. Dat bewijst nog maar eens de bom aan functie die het recent liet vallen met een Pixel Feature Drop. De vraag is of Google daarmee voldoende gebruikers kan overtuigen. De Pixel 5 heeft nog steeds een prijs van boven de 600 euro en hij is moeilijk in Nederland verkrijgbaar.

AW Poll

In een recente opinie stelden we al dat Google een cruciale nieuwe fase ingaat met de Pixel-reeks en dat die weleens bepalend kan zijn voor Googles succes als smartphonemaker. Laat ons weten wat jij interessant vindt aan de Pixel 5 of vertel het ons weten als de telefoon jou helemaal niet aanspreekt. Leg ook uit waarom je voor een bepaalde optie hebt gestemd in de reacties onderaan dit artikel.

Poll

Wat vinden jullie van de Pixel 5, is Google geslaagd?

Google Pixel 5
4080 mAh
6 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
AW Poll Google Pixel 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties