AW Poll: welke feature van iOS zou jij in Android willen zien?

AW Poll: welke feature van iOS zou jij in Android willen zien?

Android vs Apple

We kennen Android als onze broekzak. We staan ermee op, en gaan ermee naar bed. Android is love, Android is life. Helemaal perfect. Zou je denken in ieder geval. Toch is er één ander besturingssysteem waar we regelmatig naar kijken. Hebben zij iets wat wij allang hebben zoals widgets, toetsenborden van andere partijen of rijbaanbegeleiding in Apple Maps? Of komt iOS met iets op de proppen waarbij wij als Android maar wat jaloers op zijn, maar niet durven toe te geven? Immers, het debat tussen iOS en Android kan soms redelijk verhit raken, met de nodige voor- en tegenargumenten. Daarom hebben we een aantal unieke features van iOS op een rijtje gezet. Deze zijn niet op Android te vinden, of niet in dezelfde vorm.

HomeKit

Laten we beginnen met HomeKit. Dit is een ingebouwde functionaliteit van Apple die samenwerkt met allerlei slimme apparaten. Denk aan de Philips Hue, slimme lichten die je ook met Google Assistant kan bedienen. Wil je dit echter via een app doen, dan zul je de Philips Hue-app moeten gebruiken. Met HomeKit kun je via het control center van Apple razendsnel aangesloten apparaten bedienen, scènes instellen, en dat alles zonder de betreffende app te openen. Dat is handig!

Gestures

Een andere unieke iOS feature zijn de gestures. Hier op Android zijn we gewend aan de drie navigatieknoppen onderin: terug, home, en multitask. De iPhone X doet dit geheel anders. Via verschillende swipe-gebaren zoals omhoog of naar rechts, of omhoog en meteen naar rechts heb je al deze functies ook. Verschillende reviewers konden het na een gewenningsperiode wel waarderen. Zie jij het ook zitten?

Control Center

We tipten het hierboven al even aan, het control center. Deze is te vergelijken met de quick-toggels van Android, maar werkt dan net wat anders (en in mijn ogen wat onhandiger). In het control center bedien je zaken als Wi-Fi, helderheid, muziek, Homekit, et cetera. Via Force Touch kan je snel nog gedetailleerde zaken aanpassen, maar snel van Wi-Fi-netwerk of Bluetooth-apparaat wisselen? Nee, dat kan dan weer niet via het Control Center. Door van onderen te swipen kan je het Control Center oproepen en gebruiken.

Animoji

De wereld was geschokt toen de iPhone X uitkwam. Niet door het nieuwe ontwerp, de dubbele camera achterop of Face ID. Nee, Anomoji zou de wereld in storm veroveren! Zonder gekheid, alle sensoren die je gezicht scannen hebben naast Face ID nog een andere toepassing. Dit zijn Animoji, dieren die jouw gezichtsuitdrukking realtime aannemen. Zo zijn er al enkele leuke filmpjes opgedoken, waaronder een leuk gemaakte Bohemian Rhapsody karaoke-versie met vier Animoji tegelijk. Apple promoot Animoji ook in recente reclamefilmpjes. Alle dieren zijn welkom!

iMessage / Facetime

Ah, hoe vaak heb je al niet gelezen dat iemand zo naar Android zou overstappen als deze iMessage zou hebben? Dat dit nooit gaat gebeuren lijkt logisch. Het is immers een enorm krachtige drijfveer om bij Apple te blijven, of om juist over te stappen als veel mensen in je omgeving iMessage gebruiken. Vooral in de Verenigde Staten schijnt dit het geval te zijn, waar WhatsApp minder wordt gebruikt.

FaceTime is een andere applicatie die standaard op alle iOS- en MacOS-apparaten zit. Hiermee kun je videobellen. De integratie met iMessage is natuurlijk heel groot, zodat je beide applicaties blijft gebruiken. Google schijnt hetzelfde te willen doen met Allo en Duo, maar of dat even succesvol wordt?

Airdrop

Voor het makkelijk bestanden, sites of andere zaken overzetten tussen verschillende apparaten is Airdrop ideaal. Als MacBook-gebruiker heb ik hier al een beetje ervaring mee. Als iemand met een Apple-apparaat je iets wilt sturen hoef ik enkel even Airdrop te openen, en daar komt het bestand al binnen. Niks installeren, niks aanzetten: het werkt.

Ook tussen smartphone (iPhone) en laptop (MacBook) werkt Airdrop heel handig. Voor Android is er sinds kort in Files Go een functie die enigszins in de buurt komt, maar hier moet je nog wel de app openen en specifiek zeggen of je een bestand wilt ontvangen of versturen.

Continuity

Voor mensen die vaak wisselen tussen verschillende apparaten is Continuity een uitkomst. Lees een site op je iPad of iPhone, en vervolgens staat deze al klaar op je Mac(book). Ook wordt je clipboard gesynchroniseerd tussen apparaten, waardoor je op je telefoon iets kan knippen en op je laptop kan plakken. Of wat te denken van het opnemen van een telefoongesprek via je MacBook, omdat je telefoon even niet in de buurt ligt. Het kan allemaal met Continuity in iOS. Mogelijke Android-alternatieven zijn Join en Pushbullet.

AW Poll

Welke van deze bovengenoemde features zou jij op Android willen zien? In de poll hieronder kan je stemmen. Laat vooral in de comments ook weten waarom je een bepaalde feature zou willen, of dat we er één gemist hebben. Je kan ook op twee features stemmen als je deze naar Android wilt hebben. We zijn benieuwd!

Bedankt voor de screenshots en het meedenken, Guido!

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties