AW Poll: hoeveel smarthome-apparaten heb jij in huis?

AW Poll: hoeveel smarthome-apparaten heb jij in huis?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Deze week staat Androidworld in het teken van smarthome voor beginners. De AW Poll hebben we ook in de smarthomemodus gezet, en je kan nu stemmen.

Smarthomeproducten in huis

De helft van de Nederlandse huishoudens heeft wel één of meerdere smarthomeproducten in huis, dat blijkt uit dit onderzoek dat vorige maand gepubliceerd werd. Een jaar geleden had 42% van de gezinnen smarthome thuis en twee jaar geleden was dat bij 36 procent van de gezinnen het geval. Inmiddels staat het percentage op 50%. Er zijn ook ondervraagden die geen interesse hebben in smarthomeproducten, en dat is dan is vooral om twee redenen: omdat de producten niet voldoen of omdat ze nog te weinig meerwaarde bieden in de ogen van de ondervraagden.

Gerelateerde artikelen

Volgens de onderzoekers zijn de meeste gebruikers gecharmeerd door het gemak en extra comfort die slimme apparaten bieden, maar een tweede opvallende reden is om kosten te besparen. Neem nu bijvoorbeeld een slimme thermostaat - de derde populairste categorie - die je kan helpen om zuiniger met je energie om te springen. Elk jaar vragen wij in onze AW Poll naar jullie favoriete smarthome-apparaten en je leest hier dat slimme verlichting op nummer 2 staat. We zijn nu benieuwd hoeveel slimme producten jullie in huis hebben hangen, liggen, staan enzovoorts. Tijd om te stemmen in de nieuwste AW Poll hieronder!

Nest Learning Thermostat

Nest Learning Thermostat

AW Poll

Wij zijn benieuwd hoeveel smarthome-apparaten jullie in huis hebben. Je kan nu stemmen in de AW Poll hieronder! Laat je motivatie hiervoor in de reacties achter.

AW Poll: hoeveel smarthome-apparaten heb jij in huis

Heb je tips of ideeën?

Deze week is het themaweek op Androidworld en die staat in het teken van smarthome voor beginners. Je kan van alles van ons verwachten op het gebied van Android en smarthome. Van apps tot wificamera's, van tips tot handige hacks. In het zijmenu aan de rechterzijde en ook op deze pagina op Androidworld vind je alle artikelen van deze themaweek. Zo heb je alle tips eenvoudig bij de hand.

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Arlo Wired Videodeurbel

Arlo Wired Videodeurbel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk